avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asistent broker de asigurari ca pers juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asistent broker de asigurari ca pers juridica

Va rog sa ma lamuriti!
sunt o firma care are ca obiect de activitate intermedieri financiare- vechiul CAEN 6713. Intermedieaz credite si leasing. De acum incolo vreau sa fiu ca persoana juridca asistent al unui broker de asigurari. Dupa cum am inteles din legea 32 din 2000, acest lucru este posibil. Brokerul ar trebui sa ma imputerniceasca ca sa pot desfasura aceasta activitate.
Pot sa fac activitatea susmentionata cu firma pe care o am deja? Am fost la Reg. Comert. dar ei au zis ca trebuie sa am CEAN-ul pe care au brokerii de asigurare, unic, ca trebuie sa am capitalul social cerut pentru aceasta activitate. Dar nu eu sunt brokerul! Nu cred ca nu se poate! In plus am sunat la CSA si amintrebat si ei. Raspunsul era: nu trebuie sa schimb nimic in statutul firmei, brokerul trebuie sa ma imputerniceasca si trebuie facut un contract de mandat.
Multumesc pt raspuns!
Tamas E.
Cel mai recent răspuns: nikecris , utilizator 18:00, 12 Decembrie 2011
Daca v-am inteles bine, doriti sa desfasurati activitatea specifica agentilor de asigurare. Intr-adevar, Legea 32/2000 art. 2 pct 2 recunoaste si persoanelor juridice posibiliatea de a desfasura asemenea activitati. In acest caz se incheie un contract de mandat cu brokerul, insa agentul nu dobandeste prin acest contract calitatea de asigurator sau broker. Deci la ORC v-au oferit informatii gresite, iar cei de la CSA au dreptate.
Daca doresc sa ma inregistrez la ORC pe codul 6622 - activitati ale agentilor si/sau brokerilor de asigurare sub forma unui SRL , ca si asistent in brokeraj sau intermediar in asigurari, este obligatoriu ca in denumire sa existe sintagma "agent de asigurare" sau " broker de asigurare" conform L 32/2000 ???

Astept un raspuns cat mai urgent din partea dvs. !

Va multumesc !


da este obligatoriu:) si eu m`am confruntat cu aceeasi problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)
Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in asigurari mknashu mknashu Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)