Va rog sa ma lamuriti!
sunt o firma care are ca obiect de activitate intermedieri financiare- vechiul CAEN 6713. Intermedieaz credite si leasing. De acum incolo vreau sa fiu ca persoana juridca asistent al unui broker de asigurari. Dupa cum am inteles din legea 32 din 2000, acest lucru este posibil. Brokerul ar trebui sa ma imputerniceasca ca sa pot desfasura aceasta activitate.
Pot sa fac activitatea susmentionata cu firma pe care o am deja? Am fost la Reg. Comert. dar ei au zis ca trebuie sa am CEAN-ul pe care au brokerii de asigurare, unic, ca trebuie sa am capitalul social cerut pentru aceasta activitate. Dar nu eu sunt brokerul! Nu cred ca nu se poate! In plus am sunat la CSA si amintrebat si ei. Raspunsul era: nu trebuie sa schimb nimic in statutul firmei, brokerul trebuie sa ma imputerniceasca si trebuie facut un contract de mandat.
Multumesc pt raspuns!
Tamas E.
Daca v-am inteles bine, doriti sa desfasurati activitatea specifica agentilor de asigurare. Intr-adevar, Legea 32/2000 art. 2 pct 2 recunoaste si persoanelor juridice posibiliatea de a desfasura asemenea activitati. In acest caz se incheie un contract de mandat cu brokerul, insa agentul nu dobandeste prin acest contract calitatea de asigurator sau broker. Deci la ORC v-au oferit informatii gresite, iar cei de la CSA au dreptate.
Daca doresc sa ma inregistrez la ORC pe codul 6622 - activitati ale agentilor si/sau brokerilor de asigurare sub forma unui SRL , ca si asistent in brokeraj sau intermediar in asigurari, este obligatoriu ca in denumire sa existe sintagma "agent de asigurare" sau " broker de asigurare" conform L 32/2000 ???
Astept un raspuns cat mai urgent din partea dvs. !