avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare judecatoreasca

Am o hotarare judecatoresca prin care Cfr marfa trebuie sa imi plateasca drepturile salariale indexate si actualizate pana la plata efectiva ,cat si sporurile pe care ar fi trebuit sa le primesc.Am apelat cu ajutorul unei avocate din judetul Bihor la un executor judecatoresc care a trimis propriire la banca,sumele cerute au intrat in contul executorul dar cei de la SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFA CFR MARFA SA au facut contestare la executare si spun ca in judetul Bihor practica Curti de apel este de a respinge aceste drepturi si au dat ca exemple 3 procese castigate de ei pe acest temei.In intampinar epot veni cu dovezi(dosare) care in judetul Cluj a admis cererile si salariiatii au primit aceste drepturi,cei de la Cfr au facut recurs dar acesta a fost respins ca nefondat.Ce alt act ar putea intra in intampinare sau ce ar trebui sa fac pentru ca instanta sa respinga contestatia facuta de SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFA CFR MARFA SA ?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Ovidiu Stanciu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Stanciu , Alte profesii 17:03, 7 Octombrie 2013
In primul rand, raportat strict la motivele prezentate de dvs. aici ca fiind motive de constestaie la executare din partea CFR-ului, contestatia acestora este inadmisibila.
In cadrul contestatieie la executare se pot ataca doar acte de executare, hotararea jud. in baza careia s-a inceput executarea nu mai poate fi atacata pe aceasta cale. In al doilea rand, practica instantelor judecatoresti nu este creatoare de drept, asta inseamna ca nicio instanta nu este tinuta de alte hotarari pronuntate anterior in cazue similare. Daca doar acesta este motivul contestatiei., puteti depune si dvs. practica judiciara in favoarea dvs. insa solicitati respingerea contestatiei ca fiind inadmisibila, neincadrandu-se in dispozitiile legale din materia executarilor silite.
Cfr-ul spune ca in Bihor practica Curtii de Apel este de a respinge aceste drepturi,tribunalul din Cluj si in alte parti a tarii admite actiunile si obliga Cfr-ul sa platesca drepturile si sporurile prevazute in contractul colectiv de munca. Hotararea prin care am castig de cauza in care spune ca toate drepturi si primele trebuie sa le primesc a fost atacata la Curtea de Apel de catre Cfr insa a fost respins ca nefondat .Am sa vorbesc cu avocata, in intampinare sa consemneze lucrurile spuse de dvs.Multumesc mult si o seara cat mai placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel admis Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Am o hotarare judecatoreasca din Bihor prin care sunt reincadrat in munca si am dreptul la celelate drepturi salariale,nu au fost platite de angajator (CFR ... (vezi toată discuția)
Unde pot ataca sentinta curtii de apel alba? pacurariu maria pacurariu maria Instanta de fond mi-a dat castig de cauza motivand prevederile art 74 CM si specifica ,ca intimata a nesocotit intru totul prevederile acestui articol mai mult ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)