avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate visirin

Activitate visirin

Dar daca se recunosc drepturile de ce nu iau in considerare si grupele de munca ?
Buna ziua ! As dori o lamurire referitoare la modul in care se iau in calcul la stabilirea pensiei perioadele lucrate in sistemele neintegrate . Caz concret : tatal meu a absolvit scoala militara si a lucrat in perioada 1950-1954 ca sublocotenent in cadrul Jandarmeriei Romane . Pentru aceasta perioada nu are inscrisa in cartea de munca valoarea soldei primite ,si nici nu am reusit sa facem rost de vreun act care sa poata dovedi cat a fost aceasta . Problema este insa ca , urmare a solicitarilor noastre , Serviciul Resurse Umane si Evidenta Personal in Rezerva si Retragere din cadrul Inspectoratlui General al Jandarmeriei Romane elibereaza o adeverinta prin care se recunoaste ca perioada lucrata de tatal meu se incadreaza in categoria ,, conditii speciale '' pentru care se acorda un spor de 6 luni la fiecare an lucrat . In anul 2008 tatalui meu i-a fost recalculata pensia , dar nu a fost luata in calcul ca perioada lucrata in grupa 1 de munca perioada cat a fost angajat al Jandarmeriei Romane . Am solicitat printr-o adresa revizuirea dosarului si luarea in calcul si a acestei perioade ca lucrata in grupa 1 . Raspunsul celor de la Casa Judeteana de pensii afost ca ,, Perioada .................. lucrata in cadrul MAI - Jandarmeria Romana a fost valorificata doar ca vechime in munca si nu se valorifica salariile avute , grupele superioare de munca si alte sporuri '' desi calculul pentru acea perioada a fost facut luindu-se in calcul salariul minim pe economie din acea perioada . In Legea nr. 19/2000 - actualizata la ar.194 , alin. 3 se precizeaza ca ,, perioadele asimilate stagiului de cotizare , .............. care constituie si vechime in munca , sau in sistemul pensiilor militare si celelalte sisteme prioprii de asigurari sociale neintegrate , se iau in calcul , optional , in unul dintre sisteme '' or , tatal meu nebeneficiind de pensie militara ( din cauza ca perioada lucrata in cadrul Jandameriei a fost de doar 4 ani dupa care a fost trecut in rezerva ) drepturile sale privind perioada de aceasta munca se transfera in totalitate ( ca salarizare , nivel de munca , eventual sporuri ) in sistemul public de asigurari sociale . Este corect ceea ce sustin eu , sau ceea ce mi-au raspuns cei de la CJP . Astept raspuns si va multumesc !
Răspuns la discuția card de credit dubios
Va rog sa ma sfatuti ce ar fi mai bine da facut in cazul relata mai sus? Sa le dau un raspuns scris sau sa-i ignor pur si simplu , ei neavnd nici o dovada ca mi-au transmis actele , care asa cum am aratat poatra semnaturi false ! Daca le dau un raspuns in acest sens se pot folosi de el ca o dovada a faptului ca recunosc debitul pe care [pretind ei ca il datorez sau sa astept urmatoarea miscare si sa ma folosesc de actele primite ca dovada a comiterii unui fals ?
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Am facut recurs si acesta mi-a fost respins , pronuntandu-se o decizie , care se pare ca este irevocabila . Pan ala aceasta data nu stiu cum a fost motivata respingerea recursului , deoarece din luna mai si pana acum , judecatoarea nu a reusit sa motiveze respingerea actiunii , a recursului la contestatia in anulare , deci nu stiu care sunt exact motivele . Dosarul se afla tot la judecatoare , care din cate am inteles este in concediu opana la finele lunii august .
Dar sa va fac sa intelegeti mai bine , am facut contestatie in anulare la o hotarare data de judecatorie pentru o executare silita . Contestatia afost respinsa , am facut recurs , a fost admis ca fondat si retrimis spre jucare la judecatorie , aceasta a respins din nou contestatia si eu am facut din nou recurs . Acest din urma recurs mi-a fost respins ca nefondat , dar nu stiu exact care sunt motivele . La aceasta decizie ( care banuiesc cum va fi motivata - fara a se tine cont de probele reale depuse la dosar ) intentionez sa promovez contestatia ina anulare , dar trebuie mai intai sa am decizia .
Revin asupra subiectului si vreau sa va spun ca am sunat la Tribunal sa obtin un exemplar al deciziei pronuntate in cauza prin care mi se respingea recursul si culmea din luna mai judecatoare nu a reusit sa motiveze respingerea si nu a emis deiczia . Suntem la sfarsitul lunii iulie , stimata judecatoare fiind in concediu pana la sfarsitul lunii august , asa ca sper sa am si eu posibilitatea de a intra in posesia deicizie i undeva pe la Craciun . Asta da operativitate si drag de lucru la magistratii nostrii . Pe langa faptul ca judeca cauzele cum le judeca, mai si lalaie motivarea solutiilor date , doar doar se satura omul si nu-i mai deranjeaza cu problemele lui , renunta de bunavoie sa-si caute dreptatea in instanta . Asta da sistem juridic ! Bravo lor ! Dar daca sunt absolveti ai sistemului de invatamant la distanta ai Universitatii S.H. nu e de mirare !
Răspuns la discuția card de credit dubios
Revin asupra subiectului si va comunic ca urmare anumeroase solicitari scrise ( trei faxuri ) transmise la societatea emitenta acardului in care am solicitat sa mi se transmita un exemplar al contractului care astat la baza emiterii cardului respectiv si a unui extras de cont cu operatiunile efectuate de la data emiterii acestuia pana in prezent , mi s-au transmis : cererea de emitere a unui card ( nu se specifica tipul ) semnatura solicitantului , a carui date sunt inscrise in cerere nefiind autentica ( semnatura este a unei alte persoane ) conditiile generale de emitere a unui tip de card de credit , purtand aceeasi semnatura ca si cererea . Am studiat cu atentie semnatura , nu seamana nici pe departe cu cea a persoanei cu datele careia a fost completata cererea si nici macar a vreunui membru din familia acestuia . Se vede de la o posta ca semnatura este falsificata . Ce este de facut in acest caz ? Au sunat cei de la banca emitenta , foarte increzatori ca mi-au trans mis actele solicitate , dar s-au cam dezumflat cand le-am spus ca acele acte nu poarta semnatura persoanei pe numele caruia a fost emis cardul , ca apare in extrasul de cont o suma ca fiind comision de administrare lunara si daca fac o simpla operatiune matematica de impartire , din aceste date rezulta ca acel credit urma sa fie restitut de beneficiar in 8400 si ceva de luni . Absurd nu ? Mi- au cerut sa le dau un raspuns in scris , si sa le relatez toate aceste lucruri . Ce ma sfatuiti , sa le raspund sau pur si simplu sa nu iau in considerare actele transmise , acestea fiind trimise fara simplu prin posta , fara recomandata sau confirmare de primire ?
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Dar daca instanta in pronuntarea deciziei nu atinut cont de toate probele si inscrisurile depuse la dosar sau a dat o interpretare gresita a acestora ? Se poate face contestatie in anulare ?
Răspuns la discuția plata spitalizari
Exista vreo lege care reglementeaza acest lucru sau este doar un obicei impamantenit ?
Răspuns la discuția plata spitalizari
Deci trebuie vazuta motivatia care a stat la baza solicitarii spitalului ?
Răspuns la discuția plata spitalizari
In legatura cu acest caz intrebarea mea este : In baza carei legi a solicitat spitalul plata c/val serviciilor de spitalizare ? Cel care a fost accidentat nu era angajat , nu platea contributia la asigurarile sociale de sanatate ? Sau acestea nu acopera si cheltuielile cu spitalizarea in caz de accidente ?