avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate ao

Activitate ao

Buna ziua,
Cetatean strain cu permis de sedere pe termen lung, pensionat la limita de varsta, nu poate beneficia de pensia minima garantata si ajutoarele de la guvern pentru ca nu “detine buletin romanesc”. Cum poate demonstra rezidenta in Romania excluzand permisul de sedere pe care, casa de pensie nu il ia in considerare?
Va multumesc.
Buna seara,
In anul 2009, langa casa mea s-a construit un bloc care nu a respectat AC . In perioada aceea, vecinul care era si el afectat, m-a convins ca nu vom avea nicio sansa sa oprim lucrarile si a avut dreptate, in 3 luni s-au mutat primii proprietari. Apoi , am renuntat la actiune datirita lipsei de experienta cu procesele, avocati, tribunale...
In seara asta , la stiri, am vazut iun caz similar cu al meu si m-am hotarat sa actionez, numai ca nu stiu daca exista vreun termen de prescriptie , sau ce denumire juridica are.B-)
Primaria sector 5 ar fi parat, ca ei au emis AC.
Răspuns la discuția Recuperare creante
Buna dimineata,

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

O zi excelenta!
Buna seara,
Ce mi se poate intampla daca, pentru a recupera un procent de 30% din valoarea unui contract, merg la client si ii scot ferestrele montate? Mentionez ca nu are terenul ingradit pe o latura.
Pentru procentul de 30% din valoarea contractului, nu i-am facut factura si nici somatie de plata.
Se poate considera furt calificat ?

Multumesc anticipat.
naftanal, multumesc pt raspuns :)

Doina , eu am construit casa in 2003 si scrie clar in cert.de urbanism regimul specificat in titlu (nu gasesc semnul plus#-o)
Traim in ro =D>

Voi aplica sugestia ta , multumesc !

alina
..se intampla in sectorul 5 , pe un tren cu o latime de 17 m si care va avea probabil o inaltime de 12 m.I ntre casa mea si aceasta constructie mai sunt 4 m ,teren care-mi apartine si urmeaza gardul care ,la fel, este construit tot pe terenul meu.

Zona este clar stabilita prin PUZ - P+2+M si nu inteleg cum a obtinut AC pt bloc ,mai ales ca cu respecta nici CUT.

La regimul acesta de inaltime ,eu pot sa spun adio soarelui :(( si intrebarea mea e daca pot bloca cumva acest proiect:)

ps. la ferestrele cu vedere spre casa /curtea mea nici nu ma mai gandesc....

Va multumesc !

Alina