..se intampla in sectorul 5 , pe un tren cu o latime de 17 m si care va avea probabil o inaltime de 12 m.I ntre casa mea si aceasta constructie mai sunt 4 m ,teren care-mi apartine si urmeaza gardul care ,la fel, este construit tot pe terenul meu.
Zona este clar stabilita prin PUZ - P+2+M si nu inteleg cum a obtinut AC pt bloc ,mai ales ca cu respecta nici CUT.
La regimul acesta de inaltime ,eu pot sa spun adio soarelui :(( si intrebarea mea e daca pot bloca cumva acest proiect:)
ps. la ferestrele cu vedere spre casa /curtea mea nici nu ma mai gandesc....
Imi permit sa va spun ca Inspectoratul de Stat in Constructii se ocupa de calitatea in constructii(prin asta intelegand respectarea proiectului dpdv constructiv,structural).
Pentru problema reclamata de user, trebuie sa se adreseze serviciului de Disciplina in Constructii,(in cadrul Primariei) pentru a verifica daca constructia respecta Autorizatia de constructie.Daca nu o respecta, inspectorii de la Disciplina in Constructii vor da amenda si vor soma sa fie respectata autorizatia.
Ce puteti face sa stopati constructia? Daca totusi respecta autorizatia:mai nimic.
Mergeti la serviciul de Urbanism(tot la Primarie)si cereti lamuriri...si prezentati-va punctul de vedere.
Depinde si in ce oras locuiti!
De exemplu in Bucuresti, orasul este impartit in "parcele"urbanistice.O parcela urbanistica poate contine si zone de case si zone de blocuri, astfel incat serviciul de urbanism care autorizeaza constructia, va tine cont si de zonele "joase" si de zonele 'inalte"pentru a stabili regimul de inaltime al viitoarei constructii.Este posibil ca imobilul care va deranjeaza sa se afle pe o astfel de parcela!
Scuze, nu vazusem ca este vorba despre Bucuresti, sectorul 5!
Dar ramane valabil ce am spus....Voi cerceta putin mai tarziu aspectele insoririi...stiu ca exista o reglementare in acest sens...altfel distanta de 4 metri pare OK. La prescriptiile pentru fiecare zona se fac derogari, trebuie facut din nou PUZ, operatiune costisitoare si de durata.De asta se ocupa Primaria mare, s-ar putea sa aiba Autorizatie emisa acolo! Faceti cum v-am zis, mergeti la disciplina in constructii si cereti relatii.Aveti dreptul macar atat!
In legatura cu insorirea, cititi: Ord. M.S.536/1997(Ministerul Sanatatii-Medicina Mediului)
Si Regulamentul GM007-2000, aprobat prin ordinul 21/N/2000.
Pe aceste legi s-a castigat un proces si s-a stopat o constructie!