Intentionez sa deschid un cort de evenimente (nunti, botezuri, petreceri private). Din cunostiintele mele voi avea codurile CAEN 9329 si 5540 (pt servire de bauturi alcoolice).
1. Ce avize si autorizatii sunt necesare pentru functionare?
2. Este necesara autorizatie de constructie de la primarie? (Intreb inca o data aici, pentru ca am sunat si la primarie si dansii mi-au spus ca pt cort nu am nevoie, dar parerile sunt impartite).
3. Avand in vedere ca in proximitatea cortului se afla un bloc de locuinte, care este limita de decibeli maxim admisa la exterior?
Se poate ataca procesul verbal in cazul in care politistul nu mi-a completat intreg numele? Eu am doua prenume si in procesul verbal este trecut numai unul.
Buna ziua, problema mea sta in felul urmator:
1. Am acrosat un autoturism parcat, era noapte si am decis sa plec de la locul incidentului crezand ca scap.
2. Prin metode necunoscute proprietarul masinii avariate mi-a gasit masina (cateva strazi distanta) si mi-a lasat un bilet in geam cu numarul lui.
3. L-am sunat, ne-am intalnit a doua zi dupa accident, am hotarat de comun accord ca in 3-4 zile sa facem o constatare amiabila pentru a-si repara omul masina. Am declarat in constatarea amiabila o alta data decat cea reala in care s-a produs accidentul pentru a evita vreo problema cu plata din partea companiei de asigurari.
4. Totul s-a incheiat frumos. Omul si-a reparat masina...Pana cand azi primesc un telefon de la politie sa ma instiinteze de o plangere facuta de domnul in cauza in data reala a accidentului.
5. El nu mi-a spus mie niciodata ca a fost la politie pentru plangere, dorind solutionarea incidentului printr-o constarea amiabila.
6. Drept urmare mie mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile.
Intrebarile mele sunt:
Pot avea castig de cauza daca actionez in judecata decizia politiei de suspendare a permisului din moment ce eu am constatarea amiabila semnata, dar cu o alta data de producere a accidentului?
Domnul a procedat corect declarand accidentul si la politie si intocmind si constatarea amiabila?