Buna ziua, problema mea sta in felul urmator:
1. Am acrosat un autoturism parcat, era noapte si am decis sa plec de la locul incidentului crezand ca scap.
2. Prin metode necunoscute proprietarul masinii avariate mi-a gasit masina (cateva strazi distanta) si mi-a lasat un bilet in geam cu numarul lui.
3. L-am sunat, ne-am intalnit a doua zi dupa accident, am hotarat de comun accord ca in 3-4 zile sa facem o constatare amiabila pentru a-si repara omul masina. Am declarat in constatarea amiabila o alta data decat cea reala in care s-a produs accidentul pentru a evita vreo problema cu plata din partea companiei de asigurari.
4. Totul s-a incheiat frumos. Omul si-a reparat masina...Pana cand azi primesc un telefon de la politie sa ma instiinteze de o plangere facuta de domnul in cauza in data reala a accidentului.
5. El nu mi-a spus mie niciodata ca a fost la politie pentru plangere, dorind solutionarea incidentului printr-o constarea amiabila.
6. Drept urmare mie mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile.
Intrebarile mele sunt:
Pot avea castig de cauza daca actionez in judecata decizia politiei de suspendare a permisului din moment ce eu am constatarea amiabila semnata, dar cu o alta data de producere a accidentului?
Domnul a procedat corect declarand accidentul si la politie si intocmind si constatarea amiabila?
Daca a facut sesizarea la politie inaintea intelegerii pe cale amiabila este greu de avut sanse de izbanda.
Contestati totusi procesul verbal al politiei in termen de 15 zile la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,daca constatati la intocmirea acestuia existenta cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2002
Daca se ajunge la o constatare amiabila nu mai trebuie declarat accidentul la politie.
Se pune problema daca domnul respectiv poate demonstra data reala a accidentului.
Se poate ataca procesul verbal in cazul in care politistul nu mi-a completat intreg numele? Eu am doua prenume si in procesul verbal este trecut numai unul.
Este un motiv de nulitate relativa,iar instantele in general,nu il considera suficient pentru a atrage nulitatea procesului verbal.
Totusi,incercati...