avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize si autorizatii pentru un salon evenimente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize si autorizatii pentru un salon evenimente

Buna ziua,

Intentionez sa deschid un cort de evenimente (nunti, botezuri, petreceri private). Din cunostiintele mele voi avea codurile CAEN 9329 si 5540 (pt servire de bauturi alcoolice).

1. Ce avize si autorizatii sunt necesare pentru functionare?
2. Este necesara autorizatie de constructie de la primarie? (Intreb inca o data aici, pentru ca am sunat si la primarie si dansii mi-au spus ca pt cort nu am nevoie, dar parerile sunt impartite).
3. Avand in vedere ca in proximitatea cortului se afla un bloc de locuinte, care este limita de decibeli maxim admisa la exterior?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 15:25, 31 Mai 2019
Legea 51/1991 cu modificarile si completarile ulterioare, lege care reglementeaza autorizarea constructiilor prevede la Art. 3 ca este necesara obtinerea autorizatiei de constructii pentru:
"g) organizarea de tabere de corturi, căsuţe sau de rulote;
h) lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine şi pergole situate pe căile şi spaţiile publice, anexe gospodăreşti, precum şi anexele gospodăreşti ale exploataţiilor agricole situate în extravilan
;"
Probabil cazul dvs. se incadreaza aici, mai ales ca va veti racorda si la reteaua de energie electrica.
De asemenea legislatia prevede ca "se pot emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru: organizarea de tabere de corturi"
Nu am experienta in interpretarea acestei legi asa ca e bine sa mai intrebi si pe altcineva.

Codul caen 5540 dupa actualizare este 5630. Pentru acest cod nueste necesara obtinerea autorizatiei de mediu, Mancare nu se serveste? S-ar putea sa mai trebuiasca adaugate niste coduri.

Autorizatie de la directia sanitara este in mod sigur necesara.

Nivelul de zgomot admis este de 50 dB ziua si 40 dB noaptea (la limita incintei)
Tabara de corturi nu este totuna cu un cort de mari dismenriuni . O tabără de corturi ca si un teren destinat rulotelor de camping remorcabile presupune o parcelare cu utilități si evaluare impact urbanistic in raport cu cadrul construit, de regula fiind admisa exclusiv in zone izolate unde sunt asigurate totuși utilitățile necesare . Un cort de mari nu este o construcție ușor de admis din punct urbanistic datorita incompatibilității acestui tip de construcție la cadrul construit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie autirizatie pt : Bebe Anton Bebe Anton Buna ziua am o intrebare, daca am nevoie de autorizatie pt amplasarea unei copertine deasupra unei vitrine a unui magazin comercial? (vezi toată discuția)
Instalare container pentru locuit nelush2103 nelush2103 As avea o intrebare. Ce avize am nevoie pentru instalarea unui container pentru locuit pe un teren proprietate particulara, undeva la tara intr-o comuna. Ma ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)