avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instalare Container pentru locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instalare Container pentru locuit

As avea o intrebare. Ce avize am nevoie pentru instalarea unui container pentru locuit pe un teren proprietate particulara, undeva la tara intr-o comuna. Ma refer la Container tip vagon.
Cu respect va multumesc.
Este nevoie de autorizatie de construire, definitiva sau provizorie.

Dar daca se poate argumenta ca este o constructie mobila, atunci este ca o masina parcata si nu trebuie nimic.

Alberto Kurtyan
Va multumesc pentru raspuns, insa la ce va referiti cand spuneti ”
Dar daca se poate argumenta ca este o constructie mobila ” ? Normal ca este mobila pentru ca nu se fixeaza pe o fundatie si va exista doar un an pe acel teren. Cu respect....


LEGEA nr. 50/1991, REPUBLICATA
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan.
Dar fiind o "constructie" de acest gen probabil nu va necesita documentatia necesara oricarei constructii(ca de exemplu la cele de importanta redusa din mediul rural ) ci numai cerere de autorizatie.
Fiecare Unitate adm-primarie are un regulament local, asa ca ar trebui sa cereti in scris un raspuns din partea primariei, cu privire la acest aspect-nu de alta dar amenzile sunt mari si nu merita.
Adică are roți și poate pleca oricând, poate fi considerată ca o remorcă parcată temporar.

Oricum, chiar și în cazul în care ar trebui luată autorizație, în mediul rural este foarte simplu, mai ales pentru construcții provizorii pe persoană fizică.

Alberto Kurtyan
Un container de locuit, de santier, de birou nu are roti.El se monteaza pe niste suporti, fara fundatie.Nu poate fi plimbat ca o remorca.In plus fiind pt.locuit are nevoie de racord la apa, la curent, are W.C- acestea se pot face doar printr-o aut.de construire-utilitatile facandu-se numai asa.Deci are o logica si autorizatia(in plus ca mai aduce ceva bani la buget)

Alte discuții în legătură

Buna seara ! poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de ... stefimit stefimit Buna seara ! Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de gradina din lemn,demontabila, cu suprafata de 2mx2m si h=2,10,pe care doresc sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru campare rulota tynadiana tynadiana Buna ziua, Ma adresez dvs. pentru un sfat. Am o rulota (casa mobila) si un teren extravilan in apropierea Bucurestiului. As dorii sa stiu pentru a duce ... (vezi toată discuția)