-multumesc pentru raspuns,dar as mai dori o lamurire , pe cuponul respectiv de pensie de urmas este trecut numele tutorelui si CNP-ul urmasului care este minor,in cazul de fata cine are dreptul la reducere 50 %, tutorele sau urmasul?
-buna ziua.as dori sa stiu daca taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas)
au dreptul la reducere 50 % la transportul pe calea ferata conform legii 147din 2000,multumesc anticipat ,si cine are dreptul tutorele sau urmasul ?
-multumesc de raspunsuri
-de la incheierea actului a trecut 12 ani
-problema este ca , cei doi nu s-au razgindit,dar se gindesc ca sotia decedatului ar putea vinde casa si locul si ei nu mai au unde sa locuiasca,neavind alt domiciliu
Sotia a avut un singur frate care a decedat.Acesta era casatorit si avea 2 copii.Pina sa decedeze acesta i-a convins pe mama lui si fratele mamei lui(unchiul lui si al sotiei mele)sa treaca toate bunurile lor(casa parinteasca+teren)pe numele lui,printr-un contract de vinzare-cumparare intre parti contra unei sume de bani fictive,fara chitanta,autentificat la un notar public,fara alti martori.Doresc sa stiu daca acest act de vinzare-cumparare poate fi anulat in instanta de catre mama lui+fratele ei(unchiul decedatului)si in ce conditii.Precizez ca de la deces au trecut 2 luni si sotia decedatului nu a efectuat succesiunea.
Sotia a avut un singur frate care a decedat.Acesta era casatorit si avea 2 copii.Pina sa decedeze acesta i-a convins pe mama lui si fratele mamei lui(unchiul lui si al sotiei mele)sa treaca toate bunurile lor(casa parinteasca+teren)pe numele lui,printr-un contract de vinzare-cumparare intre parti contra unei sume de bani fictive,fara chitanta,autentificat la un notar public,fara alti martori.Doresc sa stiu daca acest act de vinzare-cumparare poate fi anulat in instanta de catre mama lui+fratele ei(unchiul decedatului)si in ce conditii.Precizez ca de la deces au trecut 2 luni si sotia decedatului nu a efectuat succesiunea.