avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se anuleaza un act de vinzare cumparare de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se anuleaza un act de vinzare cumparare de catre vanzatori daca , cumparatorul a decedat

Sotia a avut un singur frate care a decedat.Acesta era casatorit si avea 2 copii.Pina sa decedeze acesta i-a convins pe mama lui si fratele mamei lui(unchiul lui si al sotiei mele)sa treaca toate bunurile lor(casa parinteasca+teren)pe numele lui,printr-un contract de vinzare-cumparare intre parti contra unei sume de bani fictive,fara chitanta,autentificat la un notar public,fara alti martori.Doresc sa stiu daca acest act de vinzare-cumparare poate fi anulat in instanta de catre mama lui+fratele ei(unchiul decedatului)si in ce conditii.Precizez ca de la deces au trecut 2 luni si sotia decedatului nu a efectuat succesiunea.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:57, 31 Mai 2009
Depinde de conditiile in care a fost facut actul de vanzare. Daca vanzatorii si-au pastrat dreptul de uzufruct se prezuma ca vanzarea, din privinta mamei, este o donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vinzare-cumparare johnyro johnyro Sotia a avut un singur frate care a decedat.Acesta era casatorit si avea 2 copii.Pina sa decedeze acesta i-a convins pe mama lui si fratele mamei lui(unchiul ... (vezi toată discuția)
Contractul de vc raveca raveca in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune floreanilie floreanilie v-as ruga sa ma lamuriti -in anul 1994 socrul meu cumpara de la mama sa si fratii sai casa parinteasca si terenurile aferente cu act notarial.in 1997 moare ... (vezi toată discuția)