avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

v-as ruga sa ma lamuriti -in anul 1994 socrul meu cumpara de la mama sa si fratii sai casa parinteasca si terenurile aferente cu act notarial.in 1997 moare mama lui (tatal lui fiind mort din 1976).in 2018 moare si socrul meu .pute-ti va rog sa-mi spune-ti daca trebuia facuta succesiune si dupa moarte mamei lui s-au putem face succesiune numai dupa moartea socrului meu.multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: floreanilie , utilizator 22:52, 16 Decembrie 2018
dupa fiecare deces se face cate o succesiune
chiar daca exista un act de uzufruct intre decedat si mostenitor(intre mama si fiu),si fata de frati exista unact de vinzare-cumparare.multumesc.

Bunul nu mai exista în patrimoniul mamei la data decesului. Deci nu aveti de ce să dezbateti succesiunea.
Dezbateti moștenirea numai după socru.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Succesiune aspera68 aspera68 Buna seara,suntem doi frati care dupa moartea tatalui am facut succesiunea,iar impreuna cu mama care era in viata atunci,am dobandit dreptul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)