avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta Rozinbaum

Activitate Nicoleta Rozinbaum

Multumesc tuturor pt lamuriri!
Pe scurt- 3 mostenitori; unul dintre ei i-a chemat in instanta pe ceilalti 2 pentru iesirea din indiviziune; judecatorul a stabilit ca singurul bun care trebuie impartit este un lot de teren care urmeaza sa fie evaluat.
Intrebarea mea este: cine este raspunzator pentru cheltuielile implicate de evaluarea terenului respectiv? Toti 3 mostenitorii trebuie sa imparta costurile aferente? Sau numai cel care a deschis procesul?
Multumesc anticipat,
Nicoleta
Da, este vorba de aceeasi nepoata, care de altfel are domiciliul in Italia. Tatal meu are dovada ( posta sau banca nu stiu exact ) care atesta ca i-a trimis 10,000 EUR.
Ma intreb totusi, daca sotul surorii decedate ( tatal nepoatei) are dreptul la mostenire, si daca da, care este cota parte la care are dreptul si care este de fapt cota parte a nepoatei ( fiica lui).
Nu stiu daca e prea clar raportul de rudenie asa ca incerc sa refac oarecum arborele genealogic pentru mai multa claritate:

-parinti: Maria& Vasile - decedati amandoi in 2006
- copii lor: Cornel ( in viata), Ioana ( in viata ), Florentina ( decedata)
- Florentina a fost casatorita cu Petre ( in viata ) si au avut un copil Cristina ( in viata )

Cristina este cea care i-a citat pe Cornel si Ioana in procesul de iesire din indiviziune

Daca poate cineva sa-mi confirme la ce cota parte din mostenirea lasata de Maria & Vasile au dreptul fiecare din cei mentionati mai sus.

Toate proprietatile au fost instrainate, cum am mentionat, in timpul vietii de catre Maria si Vasile ( parte direct, parte prin imputernicit ( tatal meu) ) , prin acte de vanzare. Exista vreun risc ca aceste acte sa fie atacate in vreun fel?

Multumesc anticipat celor care ma pot lamuri cat de cat.

Multumesc Dan pentru raspuns. M-am mai documentat si eu, dar vroiam parerea unui specialist.
Buna ziua,

Am descoperit acest forum cautand informatii cu privire la iesirea din indiviziune si sper sa ma ajute cineva sa ma clarific in ceea ce priveste procesul in care a fost citat tatal meu de catre nepoata sa ( fiica surorii sale, decedate in 1982 ) intr-un proces de iesire din indiviziune in baza art 728 din codul civil si 673.1 din codul de procedura civila. Pe scurt, bunicii mei au decedat amandoi in 2006. Dupa moartea lor singura mostenire a constat intr-un lot de pamant. Celelalte proprietati ( casa, terenuri ) le-au vandut cat erau inca in viata si au impartit banii intre cei doi copii ( tatal meu si sora lui mai mare) si nepoata lor. Masa succesorala la care se face referire in citatie include toata averea bunicilor pe care au avut-o, desi cum am mentionat , la moartea lor ramasese un singur teren pt care urma sa se faca succesiunea. Este posibil sa fie luate in considerare pt succesiune toate bunurile pe care le-au detinut desi aceaste au fost instrainate prin vanzare -cumparare inainte de decesul lor?

Multumesc anticipat pt ajutor
Nicoleta