avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune - raport expertiza pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune - raport expertiza pentru formarea loturilor

Pe scurt- 3 mostenitori; unul dintre ei i-a chemat in instanta pe ceilalti 2 pentru iesirea din indiviziune; judecatorul a stabilit ca singurul bun care trebuie impartit este un lot de teren care urmeaza sa fie evaluat.
Intrebarea mea este: cine este raspunzator pentru cheltuielile implicate de evaluarea terenului respectiv? Toti 3 mostenitorii trebuie sa imparta costurile aferente? Sau numai cel care a deschis procesul?
Multumesc anticipat,
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Rozinbaum , utilizator 16:39, 3 Februarie 2010
De regula celcare a deschis actiunea trebuie sa avanseze si onorariul ded expert urmind sa recupereze de la ceilalti cota parte din acesta, dar judecatorul poate sa dispuna daca partile nu se opun ca onorariul de expert sa fie suportat in parti egale de toti mostenitorii
Partajul profita tuturor partilor si pe cale de consecinta cheltuielile ocazionate de acesta se impart proportional cu cota fiecaruia. In consecinta cel care a initiat partajul va suporta cheltuilile pana la finalizarea lui urmand sa le recupereze pe calea cheltuielilor de judecata.
~ Conținut șters la cerere ~
reclamantul suporta toate cheltuielile ocazionate de proces, dar are dreptul sa solicite restituirea cheltuielelilor la finalziarea procesului .
In practica judiciara, in situatia partajului succesoral, cheltuielile de judecata se compenseaza.Initial reclamantul avanseaza cheltuielile de judecata, iar la finalul procesului, instanta dispune cu privire la aceste cheltuieli, la cererea partii/partilor interesate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cand unul dintre mostenitori initiaza procesul pentru ... marian_badea marian_badea Buna ziua, Cnad unul dintre mostenitori initiaza procesul pentru realizarea succesiunii, acesta plateste o taxa de timbru. Ulterior la incheierea procesului ... (vezi toată discuția)
Cat costa ? molita molita as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)
Succesiune bogeanua bogeanua Sunt in situatia de a deschide o succesiune ca urmare a decesului parintilor mei (tata in 1993 si mama in iunie 2009). Dupa decesul tatalui nu am facut acest ... (vezi toată discuția)