avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat costa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat costa ?

as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ce ii cheama in judecata pe ceilalti 3 coop cum isi recupereaza cheltuielile si cum sunt ele impartite prt ca pe teren exita o constructie si eu nu detin cota din ea multumesc
Cel mai recent răspuns: molita , utilizator 17:12, 14 Martie 2009
greu de zis pretul incluzand onorariul de avocat care difera de la avo la avo, dar puteti sa cereti aceste cheltuieli, partii adverse in cadrul cheltuielilor de judecata.

la stabilirea cotelor si atribuirea lor se va tine cont de actele ce vor fi cerute prin instanta daca partea nu stie cum sa procedeze: testamente... etc... in functie de mostenitori, daca ei mostenesc pe tulpina...

av. vasilescu

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar se platesc anticipat.
Cheltuieile de judecata se pot recupera.
ce reprezinta cheltuielile eu mu imi angajez av
molita a scris:

ce reprezinta cheltuielile eu mu imi angajez av


Chetuielile de judecata inseamna in prima faza taxa judiciara de timbru de 19 lei pentru fiecare succesiune care se dezbate si timbru judiciar de 0,3 lei. Ulterior dupa admiterea probelor se vor achita onorariile de experti de partea care cere proba(in cazul de fata Dvs.). Daca nu va angajati avocat nu o sa mai suportati si aceasta cheltuiala insa riscati sa nu stiti ce cota vi se cuvine si ce probe sau imparteala sa faceti. La sfarsitul procesului toate cheltuielile de judecata se compenseaza in general.
nu stiu daca m-am facut bine inteles dar eu doresc o partajare judiciara pe baza art 673 cpc deoarece sunt cooproprietar si cota e determinata terenul este intabulat si exista si documentatie cadastrala de 3 ani iar eu nu sunt succesor ci am cumparat cota ideala de la un coopr iar acum am intrat eu in coopr cu ceilalti si doresc parcelarea cotei mele deoarece ceilalti au pretenti absurde de lotizare multumesc

Alte discuții în legătură

Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ada92 ada92 Buna ziua. Mie si fratelui meu ni s-a retrocedat prin legea 112 un imobil, as dori sa stiu: 1. care este modalitatea de a iesi din indiviziune? 2. daca pot ... (vezi toată discuția)
Cine va plati cheltuielile de judecata OVIDIU SABAU OVIDIU SABAU sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns ... (vezi toată discuția)