avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine va plati cheltuielile de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine va plati cheltuielile de judecata

sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns in instanta eu find reclamantul ei piriti am o intrebare cine va plati cheltuielile de judecata
Cel mai recent răspuns: OVIDIU SABAU , utilizator 16:58, 9 Martie 2010
In caz de partaj succesoral, toti mostenitorii vor suporta cheltuielile de judecata conform cotelor ce le revin in aceasta calitate din mostenire, deoarece acest proces le profita tuturor. Astfel, dv. ca reclamant veti avansa taxa de timbru iar in caz de expertiza mobiliara si/sau imobiliara, toti mostenitorii vor suporta avansul de expert si diferenta de onorariu expert. Daca veti avea avocat, iar ceilalti nu, si acest onorariu va fi suportat, conform cotelor detinute, de toti mostenitorii, urmand a-l recupera ulterior ca si cheltuieli de judecata impreuna cu timbrajul. ;)
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat
Cheltuielile de judecata se repartizeaza tuturor mostenitorilor
multumesc pentru raspuns
eu ca reclamant am avocat dar au avocat si partile adverse dar in schimb eu am platit mai mult la cele doua expertize care sau efectuat
Ca reclamant trebuie sa avansati cheltuielile privind taxele de timbru, expertizele ar trebui suportate de toate partile, onorariile de avocat se vor compensa in final.
Daca aveti avocat in cauza, acesta trebuie sa cunoasca aceste lucruri si sa va ofere toate informatiile pe care ni le cereti noua, aici...;)

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ana25 ana25 Buna ziua.E vorba de fratele meu care a avut o aventura din care se pare ca a rezultat un copil.El nu l-a recunoscut pentru ca nu crede ca e a lui.Mama ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale,expertiza,cheltuieli de judecata iuli40 iuli40 buna,-daca pe parcursul procesului pirita nu-mi recunoaste drepturile salariale neachitate,se face expertiza judiciara care imi da dreptate,dupa care pirita ... (vezi toată discuția)
Cat costa ? molita molita as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)