sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns in instanta eu find reclamantul ei piriti am o intrebare cine va plati cheltuielile de judecata
In caz de partaj succesoral, toti mostenitorii vor suporta cheltuielile de judecata conform cotelor ce le revin in aceasta calitate din mostenire, deoarece acest proces le profita tuturor. Astfel, dv. ca reclamant veti avansa taxa de timbru iar in caz de expertiza mobiliara si/sau imobiliara, toti mostenitorii vor suporta avansul de expert si diferenta de onorariu expert. Daca veti avea avocat, iar ceilalti nu, si acest onorariu va fi suportat, conform cotelor detinute, de toti mostenitorii, urmand a-l recupera ulterior ca si cheltuieli de judecata impreuna cu timbrajul. ;)
Ca reclamant trebuie sa avansati cheltuielile privind taxele de timbru, expertizele ar trebui suportate de toate partile, onorariile de avocat se vor compensa in final.
Daca aveti avocat in cauza, acesta trebuie sa cunoasca aceste lucruri si sa va ofere toate informatiile pe care ni le cereti noua, aici...;)
Cat costa ?
molita
as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)