buna,-daca pe parcursul procesului pirita nu-mi recunoaste drepturile salariale neachitate,se face expertiza judiciara care imi da dreptate,dupa care pirita aduce la ultima infatisare o chitanta cu acele drepturi .In sentinta instanta obliga pirita la cheltuieli de judecata pentru taxa judiciara.Pirita face recurs impotriva acestor cheltuieli invocind ca mi-a dat drepturile inainta de pronuntare.-Instanta de recurs desfiinteaza cheltuielile de judecata pe motiv de culpa procesuala!.
-Pirita a depus banii reprezentind drepturi salariale DUPA efectuarea expertizei.
-Conform art.275 c.pr.civ.piritul cara a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului,nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata;ori in cauza pirita NU a recunoscut aceste drepturi si astfel sa efectuat expertiza.
-In concluzie aceste drepturi au fost ridicate in baza expertizei,si in baza sentintei deci dupa pronuntare.
Ce parere aveti mai am vreo sansa sa mi se dea cheltuielile pe expertiza si daca instanta a procedat corect?!!!!
cu stima, iuli.
asa cum am spus mai sus,prima instanta a obligat pe pirita la plata cheltuielilor de judecata.
-instanta de recurs a desfiintat aceste cheltuieli pe motiv de culpa procesuala...!
-banii i-am ridicat dupa prima pronuntare.
Daca chitanta a fost depusa de catre fostul angajator inainte de pronuntarea primei instante, atunci instanta de recurs a procedat corect. In acest sens, s-a pronuntat si instantele judecatoresti.
Dacă cererea privind cheltuielile de judecată a fost respinsă, partea nu le mai poate solicita, deoarece s-ar opune autoritatea de lucru judecat, decurgând din hotărârea de respingere a cererii.
atunci cum ramine cu art275.c pr. civ,deoarece pirita nu a recunoscut aceste drepturi in instanta si sa efectuat expertiza,atunci care mai e rolul expertizei?!
Din ce ati postat dvs , reiese ca pana la pronuntarea primei instantei parata a depus o chitanta. Plata acelor drepturi a fost efectuata inainte de pronuntarea primei instante - altceva nu se intelege din ceea ce ati postat pe forum.