Firma nu mi-a salariul minim pe o peroada de un an ,i-am dat in judecata,pe parcursul procesului nu mi-au recunoscut aceste drepturi ,am facut expertiza juridica si am avut dreptate,dupa expertiza pirita mi-a dat o chitanta cu banii datorati in sentinta ia obligat la plata drepturilor si taxa expertiza,-pirita a facut recurs spunind ca ,,drepturile salariale au fost achitate inainte de pronuntarea sentintei capatul de cerere vizind obligarea noastra la plata acestei sume era ramas fara obiect. Ce parere aveti-pot obtine in recurs ca cheltuieli de judecata taxa de expertiza si eventual daune pentru neacordarea salariului minim conform art 159 cm. cu stima
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.
În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .
În cazul în care instanţa a omis să se pronunţe cu privire la cheltuielile de judecată solicitate, partea se poate plânge şi pe calea apelului sau a recursului ori a revizuirii întemeiate pe art.322 pct.2 C.proc.civ.