avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea paternitatii

Buna ziua.E vorba de fratele meu care a avut o aventura din care se pare ca a rezultat un copil.El nu l-a recunoscut pentru ca nu crede ca e a lui.Mama copilului spune ca urmeaza sa-l dea in judecata.As vrea sa va intreb daca cheltuielile de judecate vor fi suportate de el si daca e necesar sa apel la un avocat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:38, 14 Ianuarie 2010
Cheltuielile de judecata

Art. 274
Partea care cade in pretentiuni va fi obligata, la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata.

Judecatorii nu pot micsora cheltuielile de timbru, taxe de procedura si impozit proportional, plata expertilor, despagubirea martorilor, precum si orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca le-a facut.
Judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.

Art. 275
Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata.

Art. 276
Cand pretentiile fiecarei parti au fost incuviintate numai in parte, instanta va aprecia in ce masura fiecare din ele poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, putand face compensarea lor.

;)
buna ziua!
daca in urma probelor se va dovedi ca el este tatal, atunci da le va suporta.
ar fin indicat sa va consilieze un av in aceasta speta.
Buna ziua,
Daca mama il va actiona in judecata pe presupusul tata, atunci instanta de judecata poate stabili efectuarea unui test ADN pentru a se demonstra daca minorul este sau nu copilul paratului (in situatia de fata, fratele dvs.)
Daca se demonstreaza ca paratul (fratele) este tatal copilului, atunci instanta de judecata il poate obliga la plata tuturor cheltuielilor de judecata, reprezentand onorariu de avocat (daca mama reclamanta a angajat un avocat), contravaloare expertiza medico-legala, taxa de timbru si timbru judiciar.

Cheltuielile de judecata le plateste partea care a cazut in pretentii.

Mama copilului il poate actiona pe fratele dvs. in judecata doar in termen de un an de la nasterea copilului.

Daca acest termen nu este trecut si se deschide o actiune pentru stabilirea paternitatii, atunci poate ar fi bine ca fratele dvs. sa consulte un avocat in acest sens.
daca reclamantul are castig de cauza, in mod cert paratul va fi obligat de catre instanta de judecata sa restituie reclamantului , cheltuielile de judecata ocazionate de proces.
de exemplu, costul unui test ADN este de 2700 ron . aceasta taxa o plateste reclamantul , initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr iarina_73 iarina_73 Buna seara! As avea o intrebare. Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat vasral vasral 1-Va rog sa-mi raspundeti si mie daca onorariul de avocat este suportat in intregime de catre paratul care a pierdut procesul si cum poate fi dovedit de catre ... (vezi toată discuția)