avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu avocat

1-Va rog sa-mi raspundeti si mie daca onorariul de avocat este suportat in intregime de catre paratul care a pierdut procesul si cum poate fi dovedit de catre reclamant?
2-daca se taie chitanta pentru plata onorariului (sau factura) cand?
3-daca se suporta tva?
4-daca un avocat care si-a desfiintat cabinetul individual de avocatura mai poate pleda in proces?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 14:12, 20 Iunie 2011
1). Conf. cu disp. art.274 Cod proc. civ. la alin. se spune "...partea care pica in pretentiuni este obligata la plata cheltuielilor de judecata.." si la alin. 2 se arata "..judecatorul poate micsora onorariul pentru avocat..dar nu poate micsora taxele judiciare de timbru..".
2). Pentru ca instanta sa admita cheltuieli de judecata partea care solicita aceste cheltuieli trebuie sa si dovedeasca acel fapt (cu chitante, facturi, bonuri fiscale, bilete..ect.).
3). Tva-ul este cumulat in chitanta, daca se emite si factura atunci se defalca; pret serviciul + Tva,
4). Da, chiar daca un avocat si-a desfintat cabinetul;;; nu mai poate pleda numai cand este suspendat pe perioada de suspendare, dar si atunci poate pune concluzii pe fond "orale si scrise", numai cu mandat dat de parte.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura ELuminita ELuminita Daca cineva are procura si pierde un proces civil cine plateste cheltuielile de judecata? Mandantul sau mandatarul? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)