avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata

Buna Ziua
Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la sentinta respectiva. Are drept de recurs 7 zile. Dar cum pot anula cheltuielile de judecata?
Va rog este foarte important, daca se poate cu motivarea in drept
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:08, 13 Decembrie 2010
Art. 274 Cpc
Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata. Judecatorii nu pot micsora cheltuielile de timbru, taxe de procedura si impozit proportional, plata expertilor, despagubirea martorilor, precum si orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca le-a facut. Judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura ELuminita ELuminita Daca cineva are procura si pierde un proces civil cine plateste cheltuielile de judecata? Mandantul sau mandatarul? (vezi toată discuția)
Recurs la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr iarina_73 iarina_73 Buna seara! As avea o intrebare. Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)