avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Daca cineva are procura si pierde un proces civil cine plateste cheltuielile de judecata?
Mandantul sau mandatarul?
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 20:34, 9 Decembrie 2011
depinde de ce se prevede in procura...in general cel care a a mandatat
Bineinteles ca manadantul.
Cod de procedura civila "Art. 274:
Partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.
Judecătorii nu pot micşora cheltuielile de timbru, taxe de procedură şi impozit proporţional, plata experţilor, despăgubirea martorilor, precum şi orice alte cheltuieli pe care partea care a cîştigat va dovedi că le-a făcut.
Judecătorii au însă dreptul să mărească sau să micşoreze onorariile avocaţilor, potrivit cu cele prevăzute în tabloul onorariilor minimale, ori de cîte ori vor constata motivat că sînt nepotrivite de mici sau de mari, faţă de valoarea pricinii sau munca îndeplintă de avocat."
Daca mandatul a fost cu titlu gratuit, obligatoiru cheltuielile de judecata vor fi suportate de catre mandant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)
Pot sa contest cheltuielile de judecata la care voi fi obligat daca pierd procesul? doru6 doru6 Cum as putea sa pun in discutie pentru eventualitatea in care pierd un proces (in care figurez ca intimat) faptul ca cheltuielile de judecata (cum ar fi cele ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)