avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RECURS la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RECURS la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr

Buna seara!
As avea o intrebare.
Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a venit o sentinta prin care ma obliga sa platesc cheltuielile de judecata ocazionate cu procesul - adica onorariu avocatial, deoarece partea potrivnica a avut avocat, dar nu a mai fost nici un proces deoarece ne-am inteles.
Intrebarea este daca fac recurs pentru cheltuieli as avea castig de cauza?
Va rog sa imi trimiteti un model de recurs pentru aceasta speta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:05, 1 Decembrie 2009
Sectiunea IV - Cheltuielile de judecata


Art. 274 Cpc
Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata. Judecatorii nu pot micsora cheltuielile de timbru, taxe de procedura si impozit proportional, plata expertilor, despagubirea martorilor, precum si orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca le-a facut. Judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.

Art. 275 Cpc
Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata.

Art. 276 Cpc
Cand pretentiile fiecarei parti au fost incuviintate numai in parte, instanta va aprecia in ce masura fiecare din ele poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, putand face compensarea lor.

Art. 277 Cpc
Daca sunt mai multi reclamanti sau mai multi parati, ei vor fi obligati sa plateasca cheltuielile de judecata in mod egal, proportional sau solidar, potrivit cu interesul ce are fiecare sau dupa felul raportului de drept dintre ei.

Parerea mea este sa va intelegeti cu partea adversa in sensul achitarii de catre aceasta a cheltuielilor de judecata , in fond ia-ti facut o favoare, prin renuntarea la actiune, favoare care ar putea fi intoarsa tocmai prin plata acestor cheltuieli.
Puteti invoca in favoarea dumneavoastra si posibilitatea introducerii unei noi .actiuni, in cazul in care nu se platesc aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ana25 ana25 Buna ziua.E vorba de fratele meu care a avut o aventura din care se pare ca a rezultat un copil.El nu l-a recunoscut pentru ca nu crede ca e a lui.Mama ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)