avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate catalecu

Activitate catalecu

În 1792, prin Tratatul de la Iaşi, Imperiul Otoman a fost forţat să cedeze teritoriile deţinute în regiunea care acum se numeşte Transnistria către Imperiul Rus. Ca urmare a războiului ruso-turc din 1806-1812, prin Tratatul de la Bucureşti (1812), prin dibăcia şi viclenia negociatorului rus Langeron şi prin trădarea negociatorului turc Mourousi, teritoriul Moldovei cuprins între Prut şi Nistru a fost răpit de către ruşi şi denumit atunci Basarabia, prin extinderea numelui purtat anterior de Bugeac (Basarabia veche). După înfrângerea ruşilor din Războiul Crimeii (1853-1856), Tratatul de la Paris stipula ca Moldova (şi Valahia) să fie puse sub garanţia colectivă a celor şapte puteri străine care au semnat tratatul de retrocedare a sudului Basarbiei (aşa-numitul Bugeac) către Moldova, adică a judeţelor Cahul, Bolgrad şi Ismail. În 1859, Principatul Moldovei s-a unit cu cel al Munteniei, (sau Ţara Rumânească), prin alegerea unui singur domn pentru ambele principate româneşti, în persoana lui Alexandru Ioan Cuza, punând astfel cărămida de temelie a statului modern România. Prin Tratatul de la Berlin din 1878, guvernul român a fost nevoit să cedeze din nou sudul Basarabiei către Imperiul Rus.....asadar ce este de facut in situatia de fatza ?.....RIdicarea la lupta impotriva rusiei? sluga la ei o viatza intraga?......
Răspuns la discuția ce parere aveti despre ....?
"un copil cu multa ambitie ...." un copil care va urma todeauna sfaturile tatului ei ...este mai "vulpoi"si stie cu ce se papa politica .....asa ca degeaba este tanara si simpatica si cu ambitzii ca tot de tata base vom fi condusi...sincer crede-ti ca moscova este condusa de actualul presedinte ......tot de Putin..asa si aici ...pana astia nu vor intra in groapa nu cred ca vom schimba mare lucru.....odata ce tot FSN-ul va spune papa ...atunci vom mai schimba cate ceva sau poate generatia care vine din urma noastra ......perioada de tranzitzie dureaza ...trecerea de la comunism spre democratie sa caracterizat la noi cu zicala aceea "am scapat ca vaca in lucerna"...sincer fatza de croatia ...slovacia...si multe alte tarisoare sunt mult mai departe de noi ....
....pe data de 05-04-09 mi-a fost retinut permisul auto pt o perioada de 30 de zile datorita cumularii de puncte penalizare eliberandumi-se o dovada cu drept de circulatie pe o singura zi .Dupa cateva zile pe data de 12 -04-09 am fost oprit de un echipaj de politie in jurul orei23 si in urma verificarilor au constatat cele scrise mai sus.Stiu si-am fost informat chiar la fatza locului ca este ceva grav prin gestul unui agent care exclama fata de mine "mama , ai pus-o tata...esti mancat, hai la sectie "...Se face dosar penal si vrea sa stiu dk apare in cazier ca am fost urmarit penal sau ca am amenda administrativa . Nu doresc sa dau examene la jandarmi pompieri sau politie .si dupa cat timp dispare .vreau dupa terminarea studiilor sa emigrez in canada si-mi cer cazierul . O sa-mi afecteze peste 3 ,4 ani? poate se tzine cont ca nu am mai avut abateri .dk apare in cazier o sa-mi mentioneze acolo "amenda penala" sau ceva de genul? cat este amenda penala ? mentionez faptul ca nu am mai avut probleme cu legea si ma simt frustrat pt fapta savarsita dar am fost nevoit sa fac asta datorita unor probleme de sanatate ale unui prieten . pot afla cu numarul de dosar ce procuror se ocupa de cazul meu?