avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu permis suspendat pe 30 de zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu permis suspendat pe 30 de zile

....pe data de 05-04-09 mi-a fost retinut permisul auto pt o perioada de 30 de zile datorita cumularii de puncte penalizare eliberandumi-se o dovada cu drept de circulatie pe o singura zi .Dupa cateva zile pe data de 12 -04-09 am fost oprit de un echipaj de politie in jurul orei23 si in urma verificarilor au constatat cele scrise mai sus.Stiu si-am fost informat chiar la fatza locului ca este ceva grav prin gestul unui agent care exclama fata de mine "mama , ai pus-o tata...esti mancat, hai la sectie "...Se face dosar penal si vrea sa stiu dk apare in cazier ca am fost urmarit penal sau ca am amenda administrativa . Nu doresc sa dau examene la jandarmi pompieri sau politie .si dupa cat timp dispare .vreau dupa terminarea studiilor sa emigrez in canada si-mi cer cazierul . O sa-mi afecteze peste 3 ,4 ani? poate se tzine cont ca nu am mai avut abateri .dk apare in cazier o sa-mi mentioneze acolo "amenda penala" sau ceva de genul? cat este amenda penala ? mentionez faptul ca nu am mai avut probleme cu legea si ma simt frustrat pt fapta savarsita dar am fost nevoit sa fac asta datorita unor probleme de sanatate ale unui prieten . pot afla cu numarul de dosar ce procuror se ocupa de cazul meu?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
catalecu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 10:22, 3 Iunie 2009
catalecu a scris:

....pe data de 05-04-09 mi-a fost retinut permisul auto pt o perioada de 30 de zile datorita cumularii de puncte penalizare eliberandumi-se o dovada cu drept de circulatie pe o singura zi .Dupa cateva zile pe data de 12 -04-09 am fost oprit de un echipaj de politzie si in urma verificarilor au constatat cele scrise mai sus.Stiu si-am fost informat chiar la fatza locului ca este ceva grav prin gestul unui agent care exclama fata de mine "mama , ai pus-o tata...esti mancat, hai la sectie "...Se face dosar penal si as vrea sa stiu dk apare in cazier ca am fost urmarit penal sau ca am amenda administrativa . Nu doresc sa dau examene la jandarmi popmieri sau politie .si dupa cat timp dispare .vreau dupa terminarea studiilor sa emigrez in canada si-mi cer cazierul . O sa-mi afecteze peste 3 4 ani?

Ati incalcat prevederile art.78 al.2 din cod.rutier,savarsind infractiunea de " conducere pe drumurile publice a unui autovehicul",dupa ce"exercitarea dreptului de a conduce" v-a fost suspendata,fapta pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.Indifeerent de condamnarea pe care o veti primi conform prevederilor invocate mai sus,condamnarea dvs.va fi mentionata in cazierul judiciar #-o
Situatia este undeva la mijloc.
Este vorba de o infractiune dar poate ca ar trebui sa va angajati un avocat pentru a se interesa de situatia dvs.
Nu este imposibil sa primiti o amenda administrativa daca ati avea un avocat care sa se ocupe de cazul dvs.
E adevarat insa ca se poate termina si cu o condamnare penala care sa existe in cazier.

avocat Claudiu Lascoschi
Conducerea pe drumurile publice , avand acest drept suspendat , angajeaza , intr-adevar, raspunderea penala a dumneavoastra.
Insa , avand in vedere ca sunteti infractor primar , anumite circumstantente atenuante, poate fi incidenta o amenda administrativa (ca sanctiune aplicata de procuror ), iar cheltuielile de judecata sa ramana in sarcina dumeavoastra.Aceasta e situatia cea mai favorabila , care poate fi incidenta , in functie de circumstantele de savarsire ale faptei , de care dumneavoastra ati amintit punctual.
Se poate dispune , insa , trimiterea in judecata iar sactiunea aplicata de catre instanta de judecata sa fie pedeapsa cu inchisoarea , individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia (art 81 Cod Penal ).Asa incat, avand in vedere datele faptei , va recomand sa apelati la serviciile unui avocat.Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In ce priveste emigrarea in Canada o puteti face linistit...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis adrian6969 adrian6969 buna in urma cu vreo 2 saptamani am fost prins fara nici o categorie de permis am fost condus la sectia de politie am dat declaratie.....am fost cooperant ,am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal1 Ionuttp Ionuttp Buna ziua.Ieri, 15 august, sarbatoare mare, aduce cu ea si o prostie foarte mare din partea mea.Fiind la sat in ziua respectiva, am luat masina ... (vezi toată discuția)