avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate Onose Lucica

Activitate Onose Lucica

Imi puteti scrie pe lucica.onose@yahoo.com.
Multumesc frumos.
Buna ziua!
Am o problema si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Sunt angajata cu CTR de munca pe perioada nedeterminata insa de cand am ramas insarcinata (martie 2009) au inceput problemele. In primele 2 luni de sarcina am fost progr intreg la munca desi nu e tocmai usor si lipsit de stres ceea ce fac. La 9 sapt de sarcina m-am internat din cauza unor probleme.Am stat in concediu aproxim o luna dupa care m-am intors la munca (desi eram in iminenta de avort). Dupa alte 10 zile de mers la munca mi s-a facut iar rau si amf ost nevoita sa ma internez iar. Mi-au dat concediu din nou pt ca nu am voie sa fac efort. Acum m-am trezit ca angajatorul ma pune sa scriu o declaratie pe propria raspundere ca in urmatorii 2 ani (perioada de sarcina + cea de crestere a copilulul) nu ma voi mai intoarce la munca... E legal ceea ce ma pune sa fac?!? El insista ca e legal, ba mai mult ca daca nu dau declaratia asta nu-si pot angaja alt om in locul meu... Imi mai motiveaza ca lor nu le convine sa ma prezint o sapt la munca si apoi sa stau in 3 sapt in concediu. Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo lege care prevede acest lucru.
Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un rasp la urm problema: sunt angajata cu C.M pe perioada nedeterminata incepand cu 1 Ianuarie 2009. Am ramasa insarcinata si urmeaza sa nasc prin luna Decembrie a acestui an. Din pacate in momentul nasterii nu o sa am 12 luni neintrerupte pe cartea de munca si drept urmare nu o sa beneficiez de indemnizatie... Totusi, am inteles de la diverse persoane neautorizate ca daca as fi studenta la zi la o facult de Stat (si sunt in anul 5) asta m-ar ajuta sa obtin indemnizatia. Stie cineva daca e adevarat? Sau macar ma puteti indruma cui sa ma adresez sa aflu un raspuns clar?
Va multumesc anticipat.