Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un rasp la urm problema: sunt angajata cu C.M pe perioada nedeterminata incepand cu 1 Ianuarie 2009. Am ramasa insarcinata si urmeaza sa nasc prin luna Decembrie a acestui an. Din pacate in momentul nasterii nu o sa am 12 luni neintrerupte pe cartea de munca si drept urmare nu o sa beneficiez de indemnizatie... Totusi, am inteles de la diverse persoane neautorizate ca daca as fi studenta la zi la o facult de Stat (si sunt in anul 5) asta m-ar ajuta sa obtin indemnizatia. Stie cineva daca e adevarat? Sau macar ma puteti indruma cui sa ma adresez sa aflu un raspuns clar?
Va multumesc anticipat.
Daca veti naste in luna decembrie veti putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului chiar daca nu ati muncit 12 luni consecutiv. Pentru ca in cazul dumneavoastra se poate calcula si fractiuni de luna, ....astfel, luna decembrie se poate calcula ca o fractiune de luna (chiar daca nu ati muncit minim jumatate din aceasta luna).
Atentie insa la fractiunile de luna despre care se face referire.:)
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute de lege.
Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus.
Buna ziua,
Cred ca intrebarea este in cazul in care nu are 12 luni lucrate in momentul nasterii, dar este studenta la zi , la stat, in ultimul an, poate sa beneficieze de indemnizatie?
Studentele insarcinate care sunt la facultate la zi, beneficiaza de indemnizatie?
Ma intereseaza si pe mine acest raspuns daca poate sa ne spuna cineva.
Multumesc frumos!
In prezent, exista trimisa din 29.05.2009 la promulgare o lege de modificare a OUG nr.148/2005 prin care se introduce si dreptul persoanelor care "urmeaza cursurile de zi ale învatamântului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara întrerupere” sa beneficieze de indemnizatia pentru CIC.
Sunt exceptate de la aceasta obligatie (frecventa obligatorie) persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
Mama studenta
alex123654
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna noiembrie.Sunt studenta in anul 2 si as dori sa stiu daca as mai beneficia de acel ajutor pentru copil daca as ... (vezi toată discuția)