avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate GMN

Activitate GMN

Răspuns la discuția adresare instanta de judecata
Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna in continuare.
Cu stima, GMN.
Răspuns la discuția adresare instanta de judecata
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima, GMN.
Răspuns la discuția adresare instanta de judecata
Buna ziua.
Va detaliez speta in cauza.
Locuiesc la bloc si vecinul de la ultimul etaj si-a construit acoperis fara a avea proiect si autorizatie. Zapada acumulata pe acoperis, in cadere mi-a distrus copertinele de protectie de la geamuri, glafurile, unitatile exterioare de la aparatele de aer conditionat si altele. Am facut plangere la Politie si sesizare la serviciul urbanism din cadrul Primariei. Politia a facut cercetari, inclusiv a fotografiat pagubele produse si a incadrat aceasta la "distrugere din culpa". Politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca cele constatate vor fi inaintate procurorului (probabil se deschide un dosar), am specificat in plangere ca ma constitui parte civila pentru a-mi recupera paguba insa mi s-a spus sa ma adresez si eu personal unei instante de judecata, respectiv sa-l actionez pe vecin in instanta pentru recuperarea pagubei. Aici nu sunt lamurit: daca se inainteaza dosarul unui procuror, mai este nevoie ca si eu sa deschid o actiune in justitie? Daca da, cum trebuie sa procedez fiindca nu stiu efectiv care sunt pasii de urmat.
Cu stima, GMN.
Răspuns la discuția adresare instanta de judecata
Multumesc pentru raspuns. Nu sunt insa lamurit cu aspectele prezentate. Mentionez ca in plangerea facuta la politie, m-am constituit ca si parte civila in dosar insa, repet, politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca trebuie sa ma adresez si unei instante pentru a-mi recupera paguba. Este necesar? Si daca este, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a aceasta? Cu stima, GMN.
Buna ziua.
Am ajuns in situatia in care trebuie sa ma adresez unei instante de judecata ca reclamant intr-un dosar de distrugere din culpa. Am depus plangere la politie, dosarul a fost inaintat catre Procuratura insa, politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca trebuie sa ma adresez unei instante de judecata pentru recuperarea prejudiciului ce mi-a fost produs. Intrucat este pentru prima oara cand ma aflu intr-o astfel de situatie (sper sa fie prima si ultima), am rugamintea de a fi consiliat in ceea ce priveste pasii care trebuie urmati si ce costuri ar implica.
Răspuns la discuția demisie
Multumesc pentru raspuns. Cu stima, GMN.
Discuție demisie
Buna ziua.
As dori sa stiu ce documente trebuie sa-mi elibereze angajatorul la incetarea contractului de munca prin demisie.
Cu stima, G.I.N.
Răspuns la discuția ingradirea dreptului la munca
Multumesc mult ! =D>
Răspuns la discuția ingradirea dreptului la munca
Buna ziua.
Dati-mi voie sa completez atunci cele pe care le-am relatat. In baza HG nr. 1391 / 4 octombrie 2006 (H.G. pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195 / 2002), cap. III, art. 29, alin. (3), am incheiat contract cu o Scoala de soferi. De asemeni, sunt inregistrat la Oficiul Registrului Comertului ca PFA avand activitate principala : "Scoli de conducere (pilotaj) - cod CAEN 8553.
Asadar, sunt indeplinite conditiile pentru derularea acestei activitati.
Mentionez faptul ca nu sunt singurul in aceasta postura (peste 90% din instructorii auto sunt persoane fizice autorizate si inregistrate la Registrul Comertului).
Repet, este o dispozitie a Autoritatii Rutiere Romane, care face trimitere la O.U.G. nr. 74 / 2008, ordonanta din care nu reiese insa faptul ca nu putem desfasura activitati de acest gen. Din acest motiv va solicit sfatul juridic, intrucat eu consider ca imi desfasor activitatea absolut legal. Poate dvs. insa aveti alta parere.
Cu stima,
GMN
Sunt instructor auto autorizat, dupa ce am urmat, fireste, un curs de atestare profesionala organizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii prin Autoritatea Rutiera Romana. M-am inregistrat ca PFA la Registrul Comertului si, in baza contractului de colaborare pe care il am cu o scoala de soferi, imi exercit profesia. Mai bine zis, imi exercitam profesia deoarece, in baza unei dispozitii a Autoritatii Rutiere Romane emisa la inceputul acestei luni, toti instructorii auto atestati si inregistrati ca PFA nu mai au voie sa profeseze. Fac exceptie cei care sunt angajati cu carte de munca pe perioada nedeterminata la Scolile de soferi (sa fie oare interese ?!). In respectiva dispozitie a Autoritatii Rutiere Romane, se face referire la O.U.G. nr. 74/2008 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 109/2005 privind transporturile rutiere. Am studiat aceasta ordonanta (O.U.G. nr. 74/2008) si nu am gasit absolut nici o prevedere care sa faca referire la interzicerea instructorilor auto autorizati si inregistrati ca PFA pe piata muncii, ca sa zic asa. Nu stiu ce sa mai cred : mai intai am platit taxa (si nu e una micuta !) pentru cursul de atestare profesionala la Autoritatea Rutiera Romana, am urmat cursul, am sustinut examenul, mi s-a eliberat atestatul, profesez ceva timp, pentru ca mai apoi tot cei care "m-au scolit" sa-mi interzica activitatea. Puteti sa ma indrumati pentru a-mi putea continua activitatea in cadrul legal? Astept raspuns. Multumesc anticipat.