avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate i am serious

Activitate i am serious

SUNT PERFECT DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA CA NU ESTE NUL.PE MINE MA INTERESEAZA SA STIU CUM E POSIBIL CA CINEVA SA NU VETRIFICE IN REGISTRUL STARII CIVILE SI SA NU VADA CA SE MAI ELIBERASE UB ACT.
si inca ceva : nu banii erau problema , pentru ca am trimis in tara la acea vreme mult mai mul decat 1.702 lei cat reprezinta indemnizatia pentru deces.
ma intereseaza alt aspect: daca eu nu spuneam functionarului de la casa de pensii ca abia am venit in tara si ca as dori sa stiu ce trebuie sa fac in cazul pensiei neridicate a tatalui meu, el mi/a sugerat ca am dreptul la indemnizatia de deces pentru ca pe verso actului meu de deces nu este trecut faptul ca am beneficiat vreodata de ajutor de deces din partea statului roman. si chiar daca nu puteam demonstra cu chitante sau facturi ca m/am ocupat de inmormantare, completam un formular tip pentru asumarea raspunderii si gata...
este sau nu obligatoriu sa fie mentionat duplicat pe verso actului. e puteau incasa 2 indemnizatii de deces?

sa stiti ca si daca era definitiva si unitatea era de acord putea sa o puna in executare.
este posibil ca un ofiter de stare civila sa elibereze un certificat de dedes in aceiasi zi si la acelasi numar din registrul starii civile, dar cu doua serii diferite?
as vrea sa mai fac niste precizari ca sa ma fac inteles.
cand a murit tatal meu eram in America. In tara nu mai aveam decat un frate de-al tatalui meu.
de inmormantare si alte lucruri care se fac in astfel de situatii s-a ocupat unchuil meu, eu reusind sa ajung in tara mult mai tarziu.
unchuil mi-a spus ca trebuie sa vin pentru a dezbate sucesiunea pentru ca asa prevede legea ca sa se faca cat mai recent posibil dupa decesul persoanei.
am luat un avocat si am inceput demersurile pentru a-mi debate succesiunea.
dl avocat s-a ocupat de toate actele.
accidental am aflat ca se mai eliberase un certificat de deces imediat dupa deces pentru inmormantare.
pentru ca ramasese o pensie neincasata de pe urma tatalui meu si eu fiind singa ruda de gradul I, am mers la casa de pensii ca sa fac demersuri pentru a ridica acea pensie.
acolo am constatat ca unchiul primise acel ajutor de stat pentru inmormantare, si totodata ca exista si un alt certificat de dece .
culmea ca pe al meu nu era treduta mentiunea DUPLICAT.
este corect sa se elibereze 2 acte su doua serii diferite pentru aceiasi persoana?

ce se poate face daca la d-na de la resurse umane este inregistrat in dosarul profesional ca am urmat un curs de care eu nu am habar. unde ma pot adresa. Excud varianta Director deoarece cred ca stie asta f f bine.