avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CE SE POATE FACE DACA NU S-A EFECTUAT EVALUAREA ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CE SE POATE FACE DACA NU S-A EFECTUAT EVALUAREA PERFORMANTELOR PROFESIONA

Bua ziua!
Lucrez in administratie public de aprox. 9 ani.Din cauza neefectuarii evaluarilor profesionale, nu am fost promovata in treptele superioare de salarizare prevazute de normele legale in vigoare. Astfel ca , in momentul actual, dupa vechimea mentionata, detin fuctia publica cu grad de asistent, treapta de salarizare 2 - clasa III (adica o treapta /doua mai sus de debutant). Intrebarea mea este urmatoarea: cum se poate corecta acest aspect pentru a ajunge la gradul profesional aferent vechimii in specialitate si bineinteles, si a treptei de salarizare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 4 Iulie 2009
Culpa neefctuarii evaluarii anuale profesionale este a institutiei in care lucrati.
D-voastra faceti cerere de inscriere la concursul de promovare si solicitati angajatorului sa va dea o scrisoare din care sa rezulte aceasta culpa si sa va dea un calificativ pentru perioada lucrata.
Corectarea se poate face cu o cerere prin care sesizati acest aspect.Nu consider ca este vina Dmv , ci a angajatorului , care trebuia sa tina cont de evaluarea performantelor.
ce se poate face daca la d-na de la resurse umane este inregistrat in dosarul profesional ca am urmat un curs de care eu nu am habar. unde ma pot adresa. Excud varianta Director deoarece cred ca stie asta f f bine.
i am serious a scris:

ce se poate face daca la d-na de la resurse umane este inregistrat in dosarul profesional ca am urmat un curs de care eu nu am habar. unde ma pot adresa. Excud varianta Director deoarece cred ca stie asta f f bine.

Nu puteti exclude sesizarile pe linie ierarhica!
Intai adresati-va chiar celor de la Resurse Umane, in scris, solicitandu-le sa va comunice in copie actul din care rezulta ca ati urmat respectivul curs. Acest document trebuie sa fie in dosarul dvs. profesional.

@nicolareta

Daca nu aveti evaluarile, nu puteti fi promovata in treapta superioara de salarizare si nu puteti participa la concursurile organizate pentru gradul principal.
In niciun caz nu puteti promova din grad "asistent" in grad "superior". :stunned:

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
sunt salariata intr-o institutie publica din 1998.
la inceput 7 luni am lucrat cu jumatate de norma.
apoi am fost incadrata pe norma intreaga pe perioada determinata.
in 2000 am fost incadrata pe perioada nedeterminata.
in 2005 am intrat in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani.
intre timp (iunie 2007 am promovat examenul de licenta) am terminat o facultate de lunga durata (de administratie publica).
in sept 2007. am reluat activitatea dupa expirarea celor 2 ani.
cand m-am intors am fost incadrata ca orice persoana care vine pentru prima data intr-o institutie publica.
dupa o luna si jumatate am fost incadrata pe studii superioare inspector asistent treapta III (precizez ca inaite de a intra in concediul de crestrea copilului.... eram referent asistent-deci din 1998 si pana in 2005 nu am obtinut decat o singura treapta).
se mai poate face ceva pe perioada din urma? (precizez ca nu am primit niciodata nici un fel sanctiune) iar calificativul cel mai mic obtinut in toti acesti ani a fost "bun")
in conditiile in care colegi care au venit mult in urma mea au obtinut si au si azi incadrari mult superioare mie, cu toate ca au terminat colegii de 3 ani si asta dupa ce am revenit eu la servici.
cine are posibilitatea sa revina asupra "nepropunerii mele" voite a sefului meu si implicit a directorului din acea perioada?
in functie de rapunsul dumneavoastra as mai avea o intrebare sau nu.
in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat, va mulrumesc

cu deosebit respect,

Alte discuții în legătură

Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)