avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... provovare pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

provovare pe post

care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 28 Septembrie 2008
Promovarea personalului contractual, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana, cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, prevazute in statul de functii, desigur in limita alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
Pentru promovarea prin transformarea postului a persoanelor incadrate pe functia de debutant, precum si a celor care au absolvit studii de nivel superior nu se pune problema cerintei postului vacant, pentru ca normele referitoare la promovarea prin transformarea postului sunt imperative, ceea ce inseamna ca dreptul la promovare nu poate fi restrictionat de catre conducatorul institutiei respective. Acesta trebuie sa prevada din timp fondurile necesare, tinand cont si de faptul ca promovarea are intaietate – in acest caz - fata de orice alte modalitati de ocupare.
În urma evaluării performanţelor profesionale individuale a activităţii desfăşurate în anul respectiv, a obţinerii punctajului peste limita maximă a punctajului postului, se poate decide promovarea unor persoane.
Ma intereseaza care timpul (perioada) necesar pentru a promova de la o treapta la alta (1,2 ani sau nu exista o perioada anume)
de la directia Resurse umane a Cons. jud. mi s-a spus ca pot fi promovata chiar la 10 zile daca am fost evaluata la maxim.
Din cate stiu eu, timpul necesar este 1.2 ani in conditiile in care aveti vechime in meseria respectiva si rezultatele evaluarii sunt excelente.
Daca cei de la RU v-au spus ca puteti fi promovata in 10 zile cu o evaluare "la maxim", iar conducerea este de acord, atunci ..... mult noroc!
Promovarea personalului contractual are loc atat pe un post cu un grad profesional superior, treapta profesionala superioara sau functie de conducere , dupa 1 an, cu exceptia promovarii din gradul debutant in gradul asistent unde sunt necesar cel mult 6 luni.
Daca angajatul realizeaza un punctaj maxim cuprins intre 28-30 puncte, el poate fi promovat, prin concurs sau examen, pe un alt post cu un grad profesional superior, treapta profesionala superioara sau in alta functie superioara, dupa caz.
Da, dar vreau sa stiu la cat timp in urma evaluarii 3 ani consecutiv la maxim: tot la un an sau dupa ultima evaluare

Alte discuții în legătură

Promovare buiavasi buiavasi sunt absolventa a unei facultatati curs id, mentinez ca lucrez in administratia publica locala, intr-o institutie publica, personal contractual salarizat cf og ... (vezi toată discuția)
Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
Promovare referent florin.a florin.a Anul trecut in luna mai am sustinut examen pentru ocuparea functiei de referent in cadrul Serviciului Public Local de Evidenta Persoanei.Desi aveam 13 ani ... (vezi toată discuția)