avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare

sunt absolventa a unei facultatati curs id, mentinez ca lucrez in administratia publica locala, intr-o institutie publica, personal contractual salarizat cf og nr10/2008, postul mi s-a transformat asigurandu-mi-se o majorare a salariului cu pana la 20% dar as dori sa intreb daca este legal sa pot promova de doua ori intr-un an, tinand seama ca am o vechime in aceeasi institutie de23 ani si in aceeasi specialitate de16 ani.mentionez ca acum sunt incadrata ca insp.de specialitate gr.prof.II si vreau sa promovez prin concurs, desigur, in gr.prof.IA.seful meu direct mi-a spus ca el nu face doua promovari in acelasi an, dar prima provare a fost facuta prin absolvirea facultatii, deci este un drept ptrevazut in lege



multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 16 Noiembrie 2008
Cel retine pe seful dumneavoastra sa faca doua promovari intr-un an?
Promovarea personalului contractual in anul 2008, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana, cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, prevazute in statul de functii, cu incadrarea in nivelul alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
promovarea personalului contractual are loc dupa aceleasi reguli de vechime atat pe un post cu un grad profesional superior, treapta profesionala superioara sau functie de conducere – 1 an, cu exceptia promovarii din gradul debutant in gradul asistent unde sunt necesar cel mult 6 luni.
Angajatul care realizeaza un punctaj maxim cuprins intre 28-30 puncte, el poate fi promovat, prin concurs sau examen, pe un alt post cu un grad profesional superior, treapta profesionala superioara sau in alta functie superioara, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)