avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate tanaunu

Activitate tanaunu

Răspuns la discuția Comision administrare cont bancar
Banca este BCRS si sustin ca nua fost in interesul lor sa notifice clientul.
In anul 1997 intreprinderea in care lucra mama mea a hotarat ca plata salariilor sa se faca pe card si ea a trebuit sa-si deschida un cont la o banca comerciala. Dupa vreo 3 ani mama a fost disponibilizata si nu a mai folosit serviciile bancii respective insa nu a facut o cerere de lichidare a contului. Cardul a expirat demult si pana saptamana trecuta nu a primit niciun extras de cont sau vreo notificare in legatura cu existenta contului respectiv. A primit, in schimb, o scrisoare in care i se solicita sa se prezinte la banca respectiva pentru reactualizarea datelor personale. Astfel a aflat ca figureaza la banca respectiva cu un debit de 5 milioane de lei vechi -comisionul pentru administarea contului curent din ultimii 12 ani si ca pentru a lichida contul trebuie sa efectueze plata. Ce-am putea face? Are sens sa ne adresam opc-ului?Ce risca mama daca nu efectueaza plata?
Va multumesc!
Am cesionat cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati unui cetatean arab (asociat cu un cetatean roman, care detine doar 2%), prin contract autentificat la notariat;cu acelasi cetatean arab am incheiat si un contract de imprumut cu garantie mobiliara, el garantand pentru suma de 30.000 euro cu partile sociale pe care i le-am cedat, cu obligatia de a restitui suma in rate lunare, pana la 12 august 2009.Mentionez ca firma avea foarte multe datorii la stat, pe care cetateanul arab le-a preluat, fara a verifica propriu-zis cuantumul datoriilor.Cetateanului arab i-a expirat permisul de sedere si nu mai poate intra in tara,firma a intrat in faliment, plus un litigiu cu proprietarul spatiului in care este sediul, pentru neplata chiriei.Spuneti-mi , va rog, in ce masura pot fi trasa la raspundere in calitate de administrator al firmei, tinand cont de faptul ca datoriile au fost acumulate pe perioada mandatului meu, imi pot fi executate silit bunurile proprii, sau pot raspunde penal?
Multumesc.