avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIUNE DE PARTI SOCIALE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIUNE DE PARTI SOCIALE

Am cesionat cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati unui cetatean arab (asociat cu un cetatean roman, care detine doar 2%), prin contract autentificat la notariat;cu acelasi cetatean arab am incheiat si un contract de imprumut cu garantie mobiliara, el garantand pentru suma de 30.000 euro cu partile sociale pe care i le-am cedat, cu obligatia de a restitui suma in rate lunare, pana la 12 august 2009.Mentionez ca firma avea foarte multe datorii la stat, pe care cetateanul arab le-a preluat, fara a verifica propriu-zis cuantumul datoriilor.Cetateanului arab i-a expirat permisul de sedere si nu mai poate intra in tara,firma a intrat in faliment, plus un litigiu cu proprietarul spatiului in care este sediul, pentru neplata chiriei.Spuneti-mi , va rog, in ce masura pot fi trasa la raspundere in calitate de administrator al firmei, tinand cont de faptul ca datoriile au fost acumulate pe perioada mandatului meu, imi pot fi executate silit bunurile proprii, sau pot raspunde penal?
Multumesc.
Incercati sa va cautati un avocat care sa analizeze atent cazul dvs.
Simplul fapt ca firma avea datorii nu atrage raspunderea in sensul temerii dvs.
Trebuie analizata situatia in mod concret inainte de a aparea probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Spuneti-mi , va rog, in ce masura pot fi trasa la raspundere in calitate de administrator al firmei, tinand cont de faptul ca datoriile au fost acumulate pe perioada mandatului meu, imi pot fi executate silit bunurile proprii, sau pot raspunde penal?
Multumesc.

Daca spui ca arabul nu a verificat contabilitatea inseamna ca nu a preluat gestiunea firmei. Inseamna ca nu ai fost descarcata de gestiune. Inseamna ca arabul nu a semnat situatiile financiare de final de an.
Daca nu ai facut procese verbale de predare - primire gestiune si evidenta contabila, daca nu ai semnat procese - verbale de descarcare de gestiune ...

Atunci mai mult ca sigur vei fi gasita raspunzatoare de faliment.
Daca lichidatorul nu gaseste de cuviinta sa iti faca plingere penala, atunci va trebui sa raspunzi pentru datoriile firmei.

Vei pierde imobilele pe care le detii, bunurile mobile ... veniturile si conturile vor fi poprite ... etc.

Vei pierde tot ce ai

Vinzarea unei firme se face cu acte bine intocmite, cu procese - verbale peste procese - verbale, cu semnaturi peste semnaturi.

Simpla semnare a cesiunii NU ESTE SUFICIENTA. Doar procedura la Registrul Comertului este INSUFICIENTA.
De ! Daca va zgirciti la bani ... nu consultati avocati sau lichidatori ... asa patiti.
Am intilnit problema asta de nenumarate ori.

Incercati sa vindeti mortu' si ... cind vedeti ca nu ati facut actele bine, cum trebuie ... nu mai stiti ce sa faceti.
Pierzi tot ! O iei de la capat.
In unele cazuri ... unii spun mersi ca scapa cu libertatea ... desi ramin fara bani.

Alberto Kurtyan
nu cred ca o sa scape fara o condamnare privativa de libertate
E clar ca fost un aranjament cu arabul ( dar prost gandit si prost pus in practica).Urgent duceti-va la un avocat, suna a puscarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment , cine este raspunzator ? mire9 mire9 Buna ziua , Vreau sa cumpar o societate comerciala care are datorii fata de furnizori si fata de buget . As vrea sa stiu in situatia in care nu as putea sa ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator mire9 mire9 In urma unui control de la finante mi-au fost stabilite niste sume de plata , intre timp eu am vandut un imobil care era proprietatea firmei pentru a plati ... (vezi toată discuția)
Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu un fost administrator de firma, care a fost obligat printr-o hotarare definitiva sa plateasca din averea personala, datoriile firmei aflate ... (vezi toată discuția)