avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

ce se intampla cu un fost administrator de firma, care a fost obligat printr-o hotarare definitiva sa plateasca din averea personala, datoriile firmei aflate in faliment, si lichidate?cum se procedeaza in cazul in care nu are nimic pe numele lui?ce repercusiuni are aceasta hotarare a tribunalului pe viitor, daca acesta are si alte fime?
Cel mai recent răspuns: iancu123 , utilizator 16:22, 3 Mai 2011
administratorul se executa silit la fel ca orice alt debitor - numai din patrimoniul personal. daca nu exista venituri sau bunuri ce pot fi executate, atunci nu veti recupera nimic din creanta ce o aveti.

daca are si alte firme puteti executa silita fie dvidentele ce le obtine din respectiva firma fie insesi partile sociale ce le detinei in firmele respective.
inseamna, ca atunci toti teparii scapa nepedepsiti.ce rost mai are procedura de faliment in cazul acesta?nu ar fi normal sa raspunda penal, daca nu au isi platesc datoriile?
cu exceptia infractiunilor expres delimitate in lege, nicaieri in lumea civilizata nu se mai face inchisoare ptr neplata datoriilor.
iancu123 a scris:

inseamna, ca atunci toti teparii scapa nepedepsiti.ce rost mai are procedura de faliment in cazul acesta?nu ar fi normal sa raspunda penal, daca nu au isi platesc datoriile?


Teparii nu sunt declarati faliti niciodata, iar apelativele folosite de dvs nu cred ca sunt potrivite.
Daca din procedura falimentului nu se recupereaza mai nimic este foarte adevarat ca in ceea ce priveste raspunderea personala sansele sunt si mai mici ca prin aceasta procedura sa se recupereze ceva.
Si asa cum a precizat d-nul avocat daca nu s-au savarsit infractiuni nu poti sa raspunzi penal.

PS : daca ar fi condamnat penal pentru ca nu si-a achitat datoriile societare ar folosi cuiva? :O
chiar neplata datoriilor ar trebui sa constituie prin ea insesi o infractiune.

Alte discuții în legătură

Garantii debitorului falit Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre executarea silita a garantilor debitorului impotriva caruia s-a declansat procedura insolventei? Si in general despre recuperarea de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii pneuros pneuros Am lucrat la o firma privata care e in incetare de plati (multi il executa silit ), acolo am fost angajat , si nu am primit mai multe salari si nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Abonament pe persoana juridica , restanta 4 luni... - consecinte blecota blecota Salut, I-am lasat unui cumnat un abonament pe care il foloseam pe firma inainte sa dau faliment si abonamentul este pe firma, deci PJ. Cumnatul nu l-a mai ... (vezi toată discuția)