avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii

Am lucrat la o firma privata care e in incetare de plati (multi il executa silit ), acolo am fost angajat , si nu am primit mai multe salari si nu am semnat state de plata. Daca il actionez in instanta si castig cum pot sa recuperez banii tot pe calea executarii silite?
Sau poate fi obligat administratorul cumva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 29 Iunie 2011
Dupa ce obtineti titlul executoriu (adica o hotarare judecatoreasca definitiva privind plata salariilor restante) si daca angajatorul refuza plata apelati la un executor judecatoresc.
In plus, daca nu respecta hotararea se poate atrage si raspunderea penala.
Va multumesc pentru raspuns, am multi cunoscut care il executa pentru refuzuri bilete la ordin avalizate fara sanse de reusita , nu mai lucreaza pe firma acea si nu are nimic bunuri pe firma , conturile toate is blocate . Nici pe numele lui personal nu are nimic ( a fost invatat cum sa devina tepar).
Raspunderea penala pe baza carui legi se poate obtine?
Se poate angaja doar raspunderea patrimoniala a angajatorului , in prezent, nu se poate angaja raspunderea penala pentru neplata salariilor decat in cazul in care aveti deja o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat...facturi neplatite din strainatate leshu leshu sunt o societate care a facut afaceri cu o firma din strainatate...nu am facut nici un contract am mers pe incredere totala...nu am dat cec,,nu am dat bilete ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin danadaia danadaia Buna ziua Am emis un bilet la ordin pt o anumita firma iar la momentul scadentei nu am avut bani in cont iar acel bilet a fost refuzat din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Executare silita- societate belacsaba belacsaba Am o firma cu datori foarte mari la o societete de telecomuncati,suma e foarte mare si poate sa-mi ceara insolventa.pe firma am niste calculatoare si doua ... (vezi toată discuția)