avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am nevoie de un sfat...facturi neplatite din ...
Discuție deschisă în Executare silită

am nevoie de un sfat...facturi neplatite din strainatate

sunt o societate care a facut afaceri cu o firma din strainatate...nu am facut nici un contract am mers pe incredere totala...nu am dat cec,,nu am dat bilete avalizate etc...incredere...am ajuns in imposibilitate de plata..ei m-au dat la o firma de recuperari creante...ce poate sa mi se intample?facturile nu au fost semnate de primire.ma pot executa silit in vreun mod?
Cel mai recent răspuns: leshu , utilizator 16:46, 15 Februarie 2012
Firma de recuperare nu va poate executa silit pentru ca nu au un titlu executoriu impotriva dvs. Acest titlu executoriu poate consta intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila obtinuta in cadrul unui proces, sau intr-un inscris- de ex.contract, caruia partile sa ii dea valoare de titlu executoriu. In consecinta, in absenta unui contract cu valoare de titlu executoriu, pentru a fi executat silit, trebuie sa fiti dat in judecata, si in cadrul acelui proces sa se pronunte o hotatare judecatoreasca impotriva dvs., hotarare care sa fie definitiva si irevocabila. Sansele de a obtine ei, impotriva dvs, o asemenea hotarare, sunt destul de mici, cata vreme nu exista inscrisuri acceptate de dvs din care sa rezulte asumarea obligatiei de plata. Bineinteles, ca se pot audia si martori, si se pot lua interogatorii. Asteptati sa fiti dat in judecata, apoi angajati un avocat care sa va reprezinte.
multumesc foarte mult ...raman dator..sau poate ma reprezentati la proces...:)cine stie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita?sau nu?( pt facturi neplatite telefonie) camy2010 camy2010 buna ziua.am si eu un abonament neplatit de la firma de telefonie.ieri mia vezit acasa de la firma de recuperatori ca daca nu platesc suma de 600 ma executa ... (vezi toată discuția)
Popriri conturi teobob teobob Buna va rog sa imi spuneti daca in urma unui proces care se afla pe rol fara o sentinta definitiva se poate executa silit o persoana (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)