avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita?sau nu?( pt facturi neplatite ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita?sau nu?( pt facturi neplatite telefonie)

buna ziua.am si eu un abonament neplatit de la firma de telefonie.ieri mia vezit acasa de la firma de recuperatori ca daca nu platesc suma de 600 ma executa silit.se poate asa ceva?nu am nimica pe numele meu numai atata ca stau cu mama.ce se poate intampla?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 08:47, 15 Februarie 2012
Simpla notificare trimisa de firma de recuperare nu are nicio valoare juridica, si nu reprezinta un temei sau titlu executoriu. Constituie titlu executoriu, o hotarare judecatoreasca sau un contract caruia partile i-au dat valoarea de titlu executoriu. Dupa cum bine se stie, practica acestor societati de recuperare este de a intimida oamenii prin aceste notificari, si care neavand suficiente cunostinte juridice, dau curs amenintarilor si platesc de buna voie. In realitate, nu exista din punct de vedere legal posibilitatea de a fi executat silit in baza unei simple notificari, cata vreme nu exista un titlu executoriu.Pentru a obtine un titlu executoriu, trebuie sa va dea in judecata si sa obtina impotriva dvs o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, sau acel contract cu firma de telefonie pe care il aveti, sa mentioneze in cuprinsul sau ca are valoare de titlu executoriu, urmand sa fie investit cu formula executorie. Verificati daca in contract, apare metiunea ca are valoare de titlu executoriu. Oricum nu dati curs acestei notificari, pentru ca in absenta unui titlu executoriu, nu va poate executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat...facturi neplatite din strainatate leshu leshu sunt o societate care a facut afaceri cu o firma din strainatate...nu am facut nici un contract am mers pe incredere totala...nu am dat cec,,nu am dat bilete ... (vezi toată discuția)
Executare silita SandraMaria03 SandraMaria03 Bună dimineața! Am primit executare silita prin hotărâre judecătorească de la o firma de recuperare pt plata unui abonament de telefon neachitat. Îmi ... (vezi toată discuția)
Executare silita orange ? Anonim.ro Anonim.ro Sunt intr-o mare nedumerire pot fi executat silit daca nu am platit factura orange ?, problema este ca in jurul lunii iulie trebuie sa deschi un cont in ... (vezi toată discuția)