avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SECHESTRU ASIGURATOR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SECHESTRU ASIGURATOR

In urma unui control de la finante mi-au fost stabilite niste sume de plata , intre timp eu am vandut un imobil care era proprietatea firmei pentru a plati datoria pe care firma o avea la banca . Sumele nu sunt inca scadente , dar au venit finantele sa puna sechestru asigurator pe bunurile firmei . In cazul in care firma nu are bunuri ar putea sa puna sechestru pe averea personala a administratorului ?
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 21:10, 19 Noiembrie 2009
Datoria este a persoanei juridice , nu a administratorului .
In situatia in care firma da faliment si lichidatorul constata ca administratorul a gestionat fraudulos societatea , numai atunci va raspunde , hotararea urmand sa fie luata de judecator nu de lichidator .
Daca firma e SNC , atunci administratorul raspunde cu averea personala pentru datoriile societatii .
Cel mai bine pentru dvs. ar fi ca la acest moment sa consultati un avocat...este momentul in care totul se poate termina cu bine sau lucrurile pot scapa de sub control.
In situatia in care gestiunea dvs. este curata....situatia poate fi buna...dar...exista instrainarea imobilului...care nu va avantajaza...consultati un avocat!!!!!!!!!!
Cu stima!
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Aurelia Tiribentea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate ContSters280612 ContSters280612 Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ariadna84 ariadna84 Am o societate de transport marfa cu o datorie de 10000 de lei la finante,ca urmare s-a cerut dizolvarea societatii prin instanta.Firma nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)