avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea administratorului

Nelamurire :
O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la plata unor sume de bani catre persoana fizica si va avea si obligatii la stat neplatite .
Administratorul societatii e si asociat unic. In cazul acesta care este raspunderea administratorului.
1. Daca societatatea nu plateste datoriile , administratorul poate fii obligat sa plateasca din banii proprii ??? sechestru pe bunuri (sau ceva de genul) ???
2. Daca firma intra in lichidare sau insolventa (nu cunosc exact termenul) ce se intampla .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:20, 2 August 2010
in cazul in care se dovedeste culpa administratorului da, raspunderea ii apartine
nu... fima, daca e srl.... se numeste cu raspundere limitata... deci, srl, va raspunde cu patrimoniu porpiu...
administratorul va raspunde personal, numai daca se constata, ulterior lichidarii firmei, ca a avut o culpa in administrarea firmei, si ca urmare falimentul a fost si un rezultat al administrarii defectuoase


daca firma intra in lichidare, se supenda orice actiuni comerciale indreptate impotriva acesteia... si se numeste un lichidator... si se platesc creditorii din activele firmei..... asta in mare
daca nu e vorba de insolventa sau lichidare , voi putea fii pus eu sa platesc din banii proprii ??? sau pe imobilul care il detin sa mi se puna sechestru ???
aalen a scris:

daca nu e vorba de insolventa sau lichidare , voi putea fii pus eu sa platesc din banii proprii ??? sau pe imobilul care il detin sa mi se puna sechestru ???

Numai in cadrul procedurii insolventei (faliment) se poate cere atragerea raspunderii personale patrimoniale a persoanelor vinovate .
In cazul soc cu asociat unic probatoriul este mult mai usor datorita confuziunii de patrimonii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma faliment Alex4666 Alex4666 Bună ziua, sunt administrator și asociat unic.la o firma(doar cu numele, de ea se ocupa părinții mei) și am decis sa o bagam în faliment (Datorii de ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl irinaszekely irinaszekely Buna ziua! Am o firma a carei activitate a fost suspendata timp de 3 ani, dupa care am reluat activitatea. Insa, cu noua lege a impozitului forfetar, as ... (vezi toată discuția)
Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)