avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate pe firma?

Pe scurt nu mai am nevoie de SRL insa am cumparat in urma cu 6 luni o masina noua pe firma. Ce se intampla cu ea? Majoritatea banilor au venit insa din afara firmei ptr achizitionarea masinii prin imprumut catre firma. Ce solutii am ? O vand cand inca este deschisa firma platesc tva si impozit la stat si impozit pe dividente si ajung sa dau masina gratis? Imi poate oferi cineva o solutie ? Declararea falimentului este o solutie? :) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:06, 12 Aprilie 2011
AndreiF a scris:

Pe scurt nu mai am nevoie de SRL


Firma e numai pe hartie sau are angajati ?
Suspendati activitatea ( achitand obligatiile catre cel care v-a imprumutat si catre institutiile statului) pana cand va rezolvati problema cu masina. Apoi o vindeti libera de orice sarcini de la firma catre o persoana fizica sau juridica.

... insa am cumparat in urma cu 6 luni o masina noua pe firma.


Cumpararea pe firma a masinii prezinta avantaje clare cand ea functioneaza. Dar daca nu, explicati dvs. dezvantajele pe care le-ati descoperit.

Ce se intampla cu ea?


Depinde de deciziile proprii ce se intampla cu ea.

Majoritatea banilor au venit insa din afara firmei ptr achizitionarea masinii prin imprumut catre firma.


Imprumutul a fost achitat in totalitate ? Cine a facut imprumutul catre firma ?

Ce solutii am ?


Datele prezentate sunt insuficiente pentru prezentarea de solutii.

Declararea falimentului este o solutie?


E o solutie dizolvarea, lichiarea si radierea "SRL-ului".

Firma nu are angajati deloc eu sunt administrator si are ca domeniu de activitate intermediere vanzari diverse... pe scurt vand anumite lucruri printr-o firma mai mare iar la finalizarea unei vanzari tai factura de comision catre firma mare.
Imprumutul catre firma mea este facut tot de mine :) ca si persoana fizica. Urmeaza sa inchid firma si sa devin angajat al firmei mari, masina fiind pe firma mea aici apar problemele enumerate mai sus in primul post... Imi cer scuze ca nu am oferit de la inceput toate informatiile daca mai sunt nelamuriri va raspund cu cea mai mare placere!
AndreiF a scris:

Firma nu are angajati deloc eu sunt administrator si are ca domeniu de activitate intermediere vanzari diverse... pe scurt vand anumite lucruri printr-o firma mai mare iar la finalizarea unei vanzari tai factura de comision catre firma mare.


Sunt de parere sa faceti in continuare ceea ce ati facut si sa aveti aceleasi proceduri de relationare cu firma mama.
In plus sa va mariti aria de relationare cu alte firme care au nevoie de comisionari. Schimbarea de pozitie va poate sugera avantaje dar nu e sigur ca ele nu se vor spulbera instantaneu cand ati "inchis" firma si sunteti angajat.

Imprumutul catre firma mea este facut tot de mine :) ca si persoana fizica.


Solutie devenita "clasica" pentru a beneficia de avantaje. Numai ca "inchiderea " firmei va cam incurca situatia.

Urmeaza sa inchid firma si sa devin angajat al firmei mari, masina fiind pe firma mea aici apar problemele enumerate mai sus in primul post...


O solutie este sa propuneti firmei care va angajeaza sa va "scoata basma curata" din subiectul dvs. ca sa faceti "solid pasul " catre ea. Daca nu vrea ganditi+va bine daca sa va schimbati statutul sau nu.
De cate ori un dezavantaj e major intro schimbare ma gandesc daca merita sau nu sa "fac pasul ".

Credeti ca schimbarea de statut economic va aduce avantaje nete ?
S+ar putea sa " dati vrabia din mana pe cioara de pe gard "?

Dizolvati-o in conformitate cu art. 235/l
L 31 si nu platiti nimic.
Daca banii au venit in firma prin creditare firma,ei pot fi recuperati prin vanzarea masinii si operat in contabilitate, restituire imprumut.
Deci,firma vinde masina,banii intra in contabilitatea firmei si apoi se face restituire imprumut catre cel care a creditat firma.
Succes.

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic december december Buna, sunt student al facultatii de drept din cadrul ubb cluj si am urmatoarea problema. Incerc sa ajut un prieten sa-si dizolve un SRL cu asociat unic ... (vezi toată discuția)