avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate pe firma?

Pe scurt nu mai am nevoie de SRL insa am cumparat in urma cu 6 luni o masina noua pe firma. Ce se intampla cu ea? Majoritatea banilor au venit insa din afara firmei ptr achizitionarea masinii prin imprumut catre firma. Ce solutii am ? O vand cand inca este deschisa firma platesc tva si impozit la stat si impozit pe dividente si ajung sa dau masina gratis? Imi poate oferi cineva o solutie ? Declararea falimentului este o solutie? :) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:06, 12 Aprilie 2011
florinturlete a scris:

Felicitari, imi place foate mult cum vedeti lucrurile. Foarte multi dintre noi interpretam o anumita speta prin interpretarea Legi 31, ignorand teoria obligatiilor din dreptul civil si codul comercial, lasand la o parte dreptul comparat( in specialal cel comunitar). Toate aceste lucruri se judeca ca un interg.
Ma bucura foarte mult ca aceste opinii vin din parte unui consultant fiscal.

Multumesc. Uneori imi bag si eu nasul in meseria altora (avocati, juristi ,ingineri,etc) asta nu inseamna ca le stim pe toate..
va multumesc pt. ajutor.
Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie asemanatoare:
administratorul (asociat unic) unei societati comerciale doreste sa inchida societatea. Ce se intampla cu bunurile aflate pe societate(4 autoturisme)? se poate face transferul de proprietate pe numele administratorului? Daca da, care este procedura si ce costuri implica?
Mentionez ca societatea nu are datorii.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Anaj, utilizator
CU ACTELE IN FATA vorbeste cu un avocat si vedeti care este solutia viabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic december december Buna, sunt student al facultatii de drept din cadrul ubb cluj si am urmatoarea problema. Incerc sa ajut un prieten sa-si dizolve un SRL cu asociat unic ... (vezi toată discuția)