avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolvabilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolvabilitate

Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters280612 , utilizator 14:55, 5 Februarie 2013
Conform Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, pragul minim pentru deschiderea insolventei este de 45.000 lei. Cu stima.
Multumesc foarte mult domnului avocat. Si multumesc si faptului ca pe acest site intrebarile noastre primesc raspuns imediat.
Cu placere. Acesta este si rostul acestui forum creat de avocatnet. Aveti totusi in vedere ca in afara de deschiderea insolventei, care la momentul acesta nu o poate efectua, ANAF are modalitati de recuperare a sumei datorate, prin executare silita (poprire conturi). Astfel, aveti grija cum gestionati situatia, pentru ca nu e de glumit. Cu stima.
Sunt foarte constienta de situatie, s-a cerut executare silita asupra administratorilor societatii(care sunt si fondatori ai societatii) si datorita faptului ca societatea nu are bunuri care pot fi valorificate , se atrage raspundere perosnala. Cum se poate executa silt daca fondatorii s.r.l. -ului nu au decat un apartament in care locuiesc si un vehicul cu care isi desfasoara activitatea?
Multumesc.
Exista diferenta intre insolventa unei firme si intrarea in insolvabilitate si atragerea rspunderii personale a asociatiilor firmei ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate edusa edusa ce se intampla cu o firma declarata de administratia financiara in insolvabilitate pt 6670 ron debit si 3500 penalizari? (vezi toată discuția)
Societate data in judecata Julianne Julianne M-ar interesa ce se poate intampla daca un furnizor a dat in judecata societatea comerciala pentru neachitarea facturii. Mentionez ca societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Proces verbal declarare insolventa aadynna aadynna finantele pot intocmi proces verbal de declarare a starii de insolventa chiar daca obligatiile fiscale restante sunt sub 45.000 lei? (vezi toată discuția)