In anul 1997 intreprinderea in care lucra mama mea a hotarat ca plata salariilor sa se faca pe card si ea a trebuit sa-si deschida un cont la o banca comerciala. Dupa vreo 3 ani mama a fost disponibilizata si nu a mai folosit serviciile bancii respective insa nu a facut o cerere de lichidare a contului. Cardul a expirat demult si pana saptamana trecuta nu a primit niciun extras de cont sau vreo notificare in legatura cu existenta contului respectiv. A primit, in schimb, o scrisoare in care i se solicita sa se prezinte la banca respectiva pentru reactualizarea datelor personale. Astfel a aflat ca figureaza la banca respectiva cu un debit de 5 milioane de lei vechi -comisionul pentru administarea contului curent din ultimii 12 ani si ca pentru a lichida contul trebuie sa efectueze plata. Ce-am putea face? Are sens sa ne adresam opc-ului?Ce risca mama daca nu efectueaza plata?
Va multumesc!
S-au mai intamplat cazuri din acestea....mai detineti documentele cu privire la conditiile de utilizare al cardului?....personal , cred ca ar trebui sa mergeti la banca si sa discutati cu cei de acolo...sa gasiti o solutie de mijloc ....
Mult succes ,
Totul depinde de modul si conditiile in care angajatorul initial a semnat contractul bancar prin care a deschis conturile pentru angajatii sai (cine este titularul de cont, conturile sunt de tip "debit" sau de tip "credit", ?? permit "descoperit de cont" ??, modul de notificare ??, etc.).
Daca prin contract angajatorul initial nu a permis bancii ca titularul de cont sa intre pe "rosu" (pe "descoperit de cont") dupa un anumit timp (2 - 4 luni), cand banca observa ca acel cont nu mai este alimentat cu salariu lunar, banca trebuia sa inchida contul inactiv si sa va notifice ca sunteti debitor.
Prelungirea la 12 ani a lipsei oricarei notificarii a existentei debitului releva rea-credinta.
Banca este BRD ??
Bilet refuzat
onicutza
buna seara!am si eu nevoie de un sfat.am primit un bilet la ordin de la o firma si a fost refuzat la banca pe motiv ca nu sunt bani.am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)