avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare cont bancar

In anul 1997 intreprinderea in care lucra mama mea a hotarat ca plata salariilor sa se faca pe card si ea a trebuit sa-si deschida un cont la o banca comerciala. Dupa vreo 3 ani mama a fost disponibilizata si nu a mai folosit serviciile bancii respective insa nu a facut o cerere de lichidare a contului. Cardul a expirat demult si pana saptamana trecuta nu a primit niciun extras de cont sau vreo notificare in legatura cu existenta contului respectiv. A primit, in schimb, o scrisoare in care i se solicita sa se prezinte la banca respectiva pentru reactualizarea datelor personale. Astfel a aflat ca figureaza la banca respectiva cu un debit de 5 milioane de lei vechi -comisionul pentru administarea contului curent din ultimii 12 ani si ca pentru a lichida contul trebuie sa efectueze plata. Ce-am putea face? Are sens sa ne adresam opc-ului?Ce risca mama daca nu efectueaza plata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:36, 2 Septembrie 2009
S-au mai intamplat cazuri din acestea....mai detineti documentele cu privire la conditiile de utilizare al cardului?....personal , cred ca ar trebui sa mergeti la banca si sa discutati cu cei de acolo...sa gasiti o solutie de mijloc ....
Mult succes ,
Totul depinde de modul si conditiile in care angajatorul initial a semnat contractul bancar prin care a deschis conturile pentru angajatii sai (cine este titularul de cont, conturile sunt de tip "debit" sau de tip "credit", ?? permit "descoperit de cont" ??, modul de notificare ??, etc.).
Daca prin contract angajatorul initial nu a permis bancii ca titularul de cont sa intre pe "rosu" (pe "descoperit de cont") dupa un anumit timp (2 - 4 luni), cand banca observa ca acel cont nu mai este alimentat cu salariu lunar, banca trebuia sa inchida contul inactiv si sa va notifice ca sunteti debitor.
Prelungirea la 12 ani a lipsei oricarei notificarii a existentei debitului releva rea-credinta.
Banca este BRD ??

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen MARCOV
Banca este BCRS si sustin ca nua fost in interesul lor sa notifice clientul.
Verificati datele pe care vi le-am sugerat anterior.
Reveniti cu date suplimentare, poate totusi exista o cale de solutionare a problemei.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen MARCOV
tanaunu a scris:

Banca este BCRS si sustin ca nua fost in interesul lor sa notifice clientul.

:D exact asa proceseaza anumite banci ...mai cu seama cea mentionata de dmv...nu sunteti singurul care pateste asa ceva!....

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere donigao donigao Buna ziua, Ziua in care este creditat contul creditorului cu suma pe care o are de incasat de la debitor, se considera tot o zi de intarziere sau nu (se ... (vezi toată discuția)
Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Bilet refuzat onicutza onicutza buna seara!am si eu nevoie de un sfat.am primit un bilet la ordin de la o firma si a fost refuzat la banca pe motiv ca nu sunt bani.am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)