avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet refuzat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet refuzat

buna seara!am si eu nevoie de un sfat.am primit un bilet la ordin de la o firma si a fost refuzat la banca pe motiv ca nu sunt bani.am luat legatura cu administratorul firmei si mi-a spus ca firma este in lichidare si va urma falimentul.ce pot sa fac sa-mi recuperez banii.pana ajung sa obtin o hotarare definitiva si un titlu executoriu firma intra in faliment.cum mai pot sa-mi recuperez banii.ce ma sfatuiti sa fac!!!va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:15, 11 Septembrie 2009
Trebuie sa urmariti daca firma este in procedura falimentului (acest lucru il puteti afla la Tribunalul din zona in care isi are sediul firma debitoare), cine este numit lichidator si sa va inscrieti in tabloul creditorilor.
Pana atunci, incercati totusi sa obtineti si investirea cu formula executorie a BO.
Aceasta va poate ajuta ulterior sa obtineti prioritate fata de alti creditori inscrisi la masa credala.
Buna ziua.

1. Cereti bancii sa va confirme in scris ca emitentul BO nu are fonduri insuficiente in cont;
2. Investiti BO cu formula executorie
3. Comunicati apoi persoanei fizice semnatare a BO iminenta unui proces penal
4. Notificati si somati firma debitoare (la adresa cunoscuta din contract) asupra starii de fapt
4. Determinati cauzele procedurii de lichidare (dizolvare, insolventa, etc.) consultand "Buletinul insolventei" de la Registru Comertului (onrc.ro) si starea juridica firmei pe RECOMonline;
5.Contactati eventualul Lichidator numit pentru a va inscrie la masa credala
6. Cercetati si existenta eventualului dosar de insolventa la TB - Sectia a VII Comerciala - J. Sindic.

Mai scrieti.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV

va multumesc!am sa urmez sfaturile.
Solicitati firmei debitoare sa va transmita Încheierea de sedinta din dosarul de declansare a procedurii de insolvenţă, conform Legii 85/2006.De acolo puteţi afla nr. dosarului, cine este numit administrator judiciar, precum si termenul de afisare a tabelului preliminar sau definitiv al creditorilor.Normal ar fi fost să primiţi deja o notificare din partea adm. judiciar cu aceste termene, dacă figuraţi în contabilitatea firmei insolvente cu debit.Atenţie să nu fie cacealma din partea debitorului, adică să nu fie cu adevărat în insolvenţă, ci numai să tragă de timp.Consultaţi şi Buletinul de Insolvenţă.
P.S. Nu vă trebuie nici o investire cu nici o formulă a BO şi nici o confirmare din partea băncii, dacă firma este cu adevărat sub incidenţa Legii 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen limita ptr inscriere la masa credala. lichidator. discover discover Buna ziua , am mai rasfoit intre timp forumul si am tot mai multe nedumeriri. In primul rand cu cate BO, (daca am 5 dar nu sunt scadente toate) ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Firma intrata in insolventa advsys advsys buna ziua Acum cateva zile am primit o notificare cu privire la o firma care a intrat in insolventa, problema este urmatoarea: Noi la societatea care a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la o societate radiata georgelgica georgelgica Am doua BO emise de o societate comerciala care a depus cerere de radiere in urma cu 1 luna de zile. Scadenta celor doua BO e peste 2 saptamani. Care e ... (vezi toată discuția)