avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Suciu Adriana

Activitate Suciu Adriana

Un
Cetatean strain din S.U.A. cum poate sa lucreze in Romania in baza unui permis de munca valid si sa aiba rezidenta permanenta sau temporara pe teritoriul Romaniei, cum sa investeasca in Romania, cum sa angajeze oameni la munca in Romania, cum sa-si faca firma in Romania, cum poate sa faca afaceri in Romania, cum poate obtine permis de sedere si de munca in Romania?
Dar dansele habar nu au ce am muncit 6 luni in Italia, cand, unde, ce salariu am luat, pentru cine erau destinati acei bani. Nu stiu nimic, dar din invidie, ma constrang sa platesc si fac legea dupa cum vor dansele.
Eu va spun dumneavoastra ca in 6 luni de munca grea nu se imbogateste nimeni in Italia, eu am vazut cum se munceste acolo, cum e viata, cum sunt tratati romanii, la ce teroare sunt supuse femeile mai ales dupa o anumita varsta, cum sunt tratae de batranele din Italia.
Din 600 de euro salariu trebuia sa imi platesc mancarea, sa imi platesc transportul, cartelele de telefon, trebuia sa trimit acasa pentru copil, pentru mama care are 81 de ani si plateste facturile de apa, lumina, gaz, telefon, medicamentele (nu i se dau graduit).
Asa ca nu vreau sa fiu rea si sa spun asa cum ar trebui ca le doresc tuturor celor care isi bat joc de mine viata pe care am avut-o eu in Italia sau chiar pe jumatate.
Fiind buna si crestina le urez sa le lumineze Dumnezeu mintea ca sa imi rezolve si mie situatia, caci am plecat din Italia pentru ca nu puteam sa traiesc acolo din cauza bolilor, imi era rau tot timpul asa cum si acum imi este, am nevoie de spitalizare, de medicatie, investigatii si de o legislatie clara, precisa, legala pe care sa o urmez.
Va multumesc
Cu deosebita stima si consideratie va scriu cele ce urmeaza din disperare pentru situatia mea.
Eu sunt o femeie de 52 de ani, amarata, cu sotul mort de 6 ani, locuiesc in Bucuresti in casa mamei mele, nu am servici din 2004 si nici posibilitatea de a munci din cauza bolilor.
Nemaiavand servici nu am mai platit asigurarile de sanatate din motive de saracie, nu am mai beneficiat de medic de familie.
In 2008 am fost la CASMB sector 5 ca sa imi spuna ce sa fac. Doamnele de acolo mi-au spus ca trebuie sa platesc toata suma din urma adica vreo 2100-2300 lei. Eu le-am spus ca este imposibil asa ceva. Stiam ca altii au platit pentru 3 luni sau 6 luni in urma dau nu pentru atatea luni. Ele mi-au raspuns ca asa e legea.
Am fost la doamna presedinta a CASMB in audienta intreband cum pot beneficia de medic de familie, spitalizare, medicatie, tratamente, analize etc. si cum pot plati asigurarile de sanatate, stiind ca se platesc din urma ultimile 6 luni, cum au platit multi altii. Mie mi-a raspuns ca trebuie sa platesc din noiembrie 2004, de cand nu am mai platit si pana in prezent chiar si esalonat, ca peste o saptamana de la data cand m-am dus la dansa ma va chema sa semnez un contract prin care ma oblig sa platesc ratele esalonat dar nu m-a mai chemat. Am scris un email doamnei presedinte, dupa ce am asteptat aproape 6 luni ca sa ma cheme, dar nu mi-a mai raspuns. Dupa un an, am fost acolo la et. 1 sa intreb ce se intampla si o doamna mi-a spus ca trebuie sa astept ca cineva ma va contacta pentru acel contract. S-au facut 2 ani de atunci, bolile mele evolueaza, eu am nevoie de spitalizare, Ministerul Sanatatii spune ca asta e treaba CASMB si eu astept sa mi se faca dreptate, cineva sa se gaseasca sa imi rezolve si mie cererea, sa reusesc sa fac investigatiile necesare, tratamentele necesare, spitalizarea, tomografia, colonoscopia etc. sa beneficiez si eu de drepturile ce mi se cuvin ca cetatean al acestei tari care se cheama Romania. Va rog foarte mult sa imi dati o indrumare, un sfat si eventual sa incercati sa imi rezolvati si mie problema. Trebuie sa fac plangere la Bruxelles, Haga sau Strasbourg pentru ca sa beneficiez de un medic de familie? Eu nu stiu legile, nu am bani ca sa platesc avocati sa-mi rezolve drepturile. Doresc sa stiu care este legea exacta , dreapta, legala, definitiva pe 2009 cu privire la neplata asigurarilor de sanatate. Doresc sa platesc asigurarile de sanatate ca sa beneficiez de toate drepturile medicale, dar in baza legii scrise de stat, nu in baza legii facute de CASMB.
Va implor cu tot sufletul ajutati-ma caci ma sfarsesc pe picioare din cauza agravarii bolilor si din cauza rautatii, indolentei, comoditatii, nepasarii doamnelor de la CASMB atat din str. Branduselor, cat si a celor de la sectorul 5 (prin Militari - Gorjului).
Nu imi pot permite sa platesc clinici particulare, investigatii particulare in situatia in care ma aflu.
Va multumesc anticipat.
Astept raspuns de la dumneavoastra in baza legii care a fost creata referitor la acest subiect si pe care eu nu o stiu. Si deoarece nu o stiu, doamnele se "joaca" cu mine, ma batjocoresc cu ce legi doresc dansele sa faca. Vreau sa stiu legea exacta. Daca e din 2004, bine, accept, platesc esalonat, din pensia mamei mele, dar doamele de acolo trebuie sa imi faca un contract scris, legal, de plata esalonata si sa ma cheme dansele cand e gata ca sa-l semnez si sa incep sa platesc.
Daca insa legea spune ca trebuie sa platesc din urma cu doar 6 luni sau 3 luni, doamnele de la CASMB, trebuie sa respecte legea si sa imi dea dreptul sa platesc cu 3 luni sau 6 luni in urma si sa nu-mi mai puna bete-n roate. Nu trebuie sa se bucure nimeni la saracia si bolile mele si ale mamei mele de 81 de ani, caci nu e crestineste.
Va implor raspundeti-mi si ajutati-ma, indrumati-ma spre tot ce trebuie sa urmez sa fac, unde sa merg, cu cine sa vorbesc, ca sa pot urma calea legala. Astfel, veti putea salva o viata sau chiar doua.
Cu speranta in Dumnezeu!!!
Suciu Adriana