avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doamnele de la Casa de asigurari de sanatate ma obliga ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doamnele de la Casa de asigurari de sanatate ma obliga sa platesc din urma pentru 5 ani, deoarece motivul pe care il invoca dansele este ca am lucrat in Italia 6 luni de zile si de aceea am bani ca sa platesc tot.

Dar dansele habar nu au ce am muncit 6 luni in Italia, cand, unde, ce salariu am luat, pentru cine erau destinati acei bani. Nu stiu nimic, dar din invidie, ma constrang sa platesc si fac legea dupa cum vor dansele.
Eu va spun dumneavoastra ca in 6 luni de munca grea nu se imbogateste nimeni in Italia, eu am vazut cum se munceste acolo, cum e viata, cum sunt tratati romanii, la ce teroare sunt supuse femeile mai ales dupa o anumita varsta, cum sunt tratae de batranele din Italia.
Din 600 de euro salariu trebuia sa imi platesc mancarea, sa imi platesc transportul, cartelele de telefon, trebuia sa trimit acasa pentru copil, pentru mama care are 81 de ani si plateste facturile de apa, lumina, gaz, telefon, medicamentele (nu i se dau graduit).
Asa ca nu vreau sa fiu rea si sa spun asa cum ar trebui ca le doresc tuturor celor care isi bat joc de mine viata pe care am avut-o eu in Italia sau chiar pe jumatate.
Fiind buna si crestina le urez sa le lumineze Dumnezeu mintea ca sa imi rezolve si mie situatia, caci am plecat din Italia pentru ca nu puteam sa traiesc acolo din cauza bolilor, imi era rau tot timpul asa cum si acum imi este, am nevoie de spitalizare, de medicatie, investigatii si de o legislatie clara, precisa, legala pe care sa o urmez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters73571 , utilizator 20:52, 15 Iunie 2009
nu stiu exact la ce text de lege sa te trimit dar stiu in mod sigur ca daca nu ai avut venituri in ultimii 5 ani (printr-o adeverinta pe care poti sa o soliciti administratiei financiare poti dovedi acest lucru), nu trebuie sa platesti nimic...eu eram restantier cu 8.000 RON (!!!!) dar datorita faptului ca trecusera 6 ani de cand am avut ultimul job legal, acea suma s-a prescris...acum cotizez in regim de PFA, mi-au fost cerute doar plata ultimelor trei luni anterioare inceperii activitatii, totul e ok..nu am timp sa caut respectivul text de lege, dar in mod sigur am dreptate...iti repet..situatia este valabila doar in cazul in care nu ai avut venituri in acest timp (ultimii 5 ani)..daca ai avut si ai fost inscris in sistemul de asigurari de sanatate, era de datoria ta (sau a angajatorului) sa platesti
Nimeni nu spune ca viata este intodeauna usoara. Daca tu ai ales sa pleci in Italia pt a municii, ar trebui sa-ti asumi acest lucru. Ceea ce ai expus tu mai sus, arata mai degraba ca o descarcare-confesiune, decat ca o problema reala cu casa de asigurari pe care tu o ai.
Daca tu ai lucrat doar 6 luni, ce legatura are cu ultimii 5 ani?
Functionarii de la casa de asigurari, nu "obliga" pe nimeni la nimic, si nici nu viseaza peste noapte unde a lucrat fiecare si ce bani a castigat. Isi fac pur si simplu meseria, fara a inventa impozite.
Probabil tu ai lucrat in ultimii 5 ani si trebuie pur si simplu sa-ti platesti impozitul (daca nu ti l-a platit firma la care ai lucrat, trebuie sa-l platesti tu).
Mesajul tau este oricum confuz, deoarece nu spui nimic despre problema juridica pe care o ai.
Ti-as recomanda sa te interesezi ce anume ai de platit, de ce, formuleaza scurt si la obiect si apoi sunt convinsa ca vei primi raspunsurile asteptate de la colegii din forum.
Numai bine.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetateanul roman care lucreaza sezonier, legal in italia, are in romania asigurare de sanatate? gigicj gigicj Sotia mea lucreaza in Italia in fiecare vara cu contract de munca legal. Iarna sta acasa, nu lucreaza nicaeri. In situatia neplacuta in care ar avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Asigurarile de sanatate si sociale dana 85 dana 85 La multi ani si multa sanatate! intrebarea mea este daca sunt obligata sa imi platesc obligatiile sociale pe ultimi 5 ani ( in acest timp nu am realizat ... (vezi toată discuția)
Am o mare nelamurire cu privire la legislatia privind asigurarile de sanatate pe anul 2009 pentru cei care nu au platit asigurarile de sanatate din anul 2004 Suciu Adriana Suciu Adriana Cu deosebita stima si consideratie va scriu cele ce urmeaza din disperare pentru situatia mea. Eu sunt o femeie de 52 de ani, amarata, cu sotul mort de 6 ani, ... (vezi toată discuția)