avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cetateanul roman care lucreaza sezonier, legal in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cetateanul roman care lucreaza sezonier, legal in italia, are in romania asigurare de sanatate?

Sotia mea lucreaza in Italia in fiecare vara cu contract de munca legal. Iarna sta acasa, nu lucreaza nicaeri. In situatia neplacuta in care ar avea nevoie de servicii medicale......ce surprize ar putea avea? Umbla vorba ca este neaparat necesar un contract nou si plata taxelor pe ultimii 5 ani......Dar in fiecare din acesti ani a lucrat cate 5-6 luni in italia.si a platit asigurari medicale statului italian.....Cine ma ajuta...? Cum stau lucrurile?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:25, 21 Mai 2009
Ca sa beneficiati de serviciile medicale(cei drept proaste....!!!) din Romania trebuie sa incheiati un contract cu Casa de asigurari de sanatate .
Actele necesare
certifiscat fiscal de la administratia financiara ca nu a realizat venituri impozabile in ultimii 5 ani
declaratie de la notar ca in ultimii 5 anu nu a realizat alte venituri in afara de cekle cu carte de munca
copie carte de munca pe ultimii 5 ani
Cf ordinului 617/2007 plata pentru persoanele fara venit se face pe ultimele 6 luni la salariul minim in vigoare la data platii, calculandu-se majorari de intarziere.
Cel mai bine sa intrebati si la Casa de sanatate sa vedeti ce se intampla cu asigurarea medicala platita in italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate viorelgigi viorelgigi ce suma trebuie sa plateasca o persoana fizica fara venituri pentru a beneficia de asigurare de sanatate? (vezi toată discuția)
Contributia benevola la asigurarile de sanatate iprss iprss Din luna octombrie 2014 am ramas fara loc de munca, nu sunt somer( poate gasesc de lucru), iar pensionarea se poate face dupa 2 ani. As vrea totusi sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cotizatia retroactiva la cas ContSters165814 ContSters165814 As vrea sa rog pe cineva cu experienta si care cunoaste legea care se refera la contributia la CAS, sa imi raspunda la o intrebare: pt o periada de ... (vezi toată discuția)