Daca o persoana a lucrat in strainatate, cu acte in regula, cu asigurari sociale platite, se iau in considerare aici in tara? adica se considera vechime pe cartea de munca, chiar daca ai o luna trecuta in acte afara? se iau in considerare si asigurarile sociale?
De ce la noi (Romania) trebuie sa platesti asigurarile sociale din urma, chiar daca nu ai beneficiat de nimic si vrei sa beneficiezi de acum si sa platesti, dar nu poti pana nu platesti din urma?
Daca ati lucrat in strainatate cu contract de munca, se va lua in considerare si la vechime si la asigurarile sociale de sanatate.
In legatura cu plata din urma a contributiei asigurarilor sociale de sanatate se verifica contributia pe ultimii 5 ani, iar daca ai avut intreruperi,pentru acea perioada (chiar daca nu ati beneficiat de niciun serviciu medical) se va calcula contributia raportata la salariul minim pe economie adaugandu/se majorarai de intarziere si dobanzi conform codului de procedura fiscala.
De ce trebuie sa platiti din urma? Pentru asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii pt toata lumea,ca si asigurarea la masina..chiar daca are sau nu accident.
Nu spun ca sunt si de acord cu acest sistem,fiindca platim si in spitale tot nu au nimic........dar asta este alta poveste,iar guvernantii nostri au grija sa dea legi,sa ne ia toti banii.Drepturi nu mai avem,decat pe hartie.
Multumesc pt. raspuns!
Deci, chiar daca am lucrat o singura luna cu acte in regula in strainatate, se ia in considerare?
Si cum se procedeaza? Ma duc cu actele din strainatate la ITM si la CASS?
Somaj tehnic
adimicu
Buna seara,
Va rog sa-mi dati si mie informatii referitoare la somajul tehnic: pe ce perioada se acorda, daca imi afecteaza acordarea concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)