avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asigurari pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asigurari pensii

daca platesc contributia anuala la CAS, se ia in considerare ca vechime in campul muncii.,mai exact se considera vechime la pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:35, 25 Ianuarie 2011
Pentru asta platiti CAS,sa va realizati stagiul de cotizare(vechimea in munca)cerut de lege,minim sau complet.
Revin totusi si va mai deranjez cu explicatii la intrebarea mea. La noi in oras unele persoane platesc contributia la Casa asigurari de sanatate pentru vechimea la pensie a carei suma este mult mai mica decat ale altor persoane care a incheiat contracte cu Casa judeteana de pensii. Casa de asigurari de sanatate si Casa judeteana de pensii este acelesi lucru ? Se poate plati pentru pensii la ambele institutii si de ce contributia la prima este mai mica si la cea de a doua este mai mare? Cred ca este o neintelegere pentru ca la Casa de asigurari de sanatate CAS inseamna ca esti asigurat pentru sanatate iar Casa judeteana de pensii se poate plati pentru vechimea la pensie si lumea este in eroare fiind ferm convinsi ca daca platesc la CAS vor avea si vechimea la pensie
CAS = Contributie de asigurari sociale(pensii).
CASS=Contributie la asigurarile sociale de sanatate(sanatate).
Cel mai mic CAS este 222 lei luna,pentru cei care incheie contract cu Casa locala de pensii.Angajatii platesc 10,5% din salariul brut.
CAS se plateste numai la Casa locala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sanatate si vechime in munca Anomissimona Anomissimona Buna seara, am fost in CCC pentru 2 ani si pe 4 decembrie anul acesta trebuie sa incep lucrul. nu voi putea deoare ce nu am cu cine lasa copilul si la cresa ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor sociale pentru cei fara loc de munca ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As vrea sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile sociale care trebuiesc platite de o persoana care nu are un loc de munca si care vrea sa ... (vezi toată discuția)
Regularizare cass pe ultimii 5 ani eva74 eva74 buna ziua, a-si dori sa intreb daca am avut intrerupere de10 luni in cartea de munca in 2007 acum in 2011 dupa ce mi s-a terminat somajul si nu mai realizez ... (vezi toată discuția)